Ikke mere Royal

17.02.2005 19:01

2005 på Brøndby Stadion startede som 2004 sluttede: med et nederlag. F.C. København vandt fuldt fortjent skæbnekampen i Royal League med 2-0, et resultat der definitivt ødelagde Brøndby IFs Royale drømme i denne sæson. Et svagt spillende hjemmehold var aldrig i nærheden af at vinde kampen, som blev både rodet og uskøn. Alt for mange nærkampe og hårde tacklinger og for lidt spil langs det fine græs, var hvad de 14.358 tilskuere blev vidner til. Tilbage står kun lidt af æren at redde, når holdet i næste uge spiller den sidste puljekamp mod Tromsø.

Trods FCK's føring allerede efter 12 minutters spil på mål af Michael Silberbauer, der var snu nok til at overliste Brøndbyforsvaret for anden gang på få minutter, så det fint ud for hjemmeholdet. Brøndby var fint med i kampen i første halvleg, hvor holdet forsøgte at spille sig frem på det våde græstæppe.

Flere af Brøndbyspillerne havde hørt efter hvad Laudrup og Faxe havde sagt inden kampen, eftersom de havde masser af vilje og agressivitet med på banen. Ind i mellem kammede det dog over for enkelte af spillerne, og man fornemmede en decideret ond stemning. Den svenske dommer havde således travlt med at dele gule kort ud til både hjemme- og udehold.

Topscorer Morten Skoubo måtte udgå i 1. halvleg, efter han havde fået et voldsomt slag over knæet. Ruben Bagger erstattede ham, men han var ofte alene oppe i angrebet, og det var tydeligt at en skadet Johan Elmander var savnet i dag.

Dan Anton Johansen havde største Brøndbychance, da han forsøgte sig fra sidelinien med et spark mod forreste stolpe. Den høje bold snød FCK-keeperen der kun lige fik klaret til hjørnespark.

Guds hånd straffet

Kim Daugaard afløste i pausen Morten Wieghorst, og selvom Daugaard nu gjorde en fin figur, manglede holdet Wieghorst inspirerende fighterevne. Opspillet blev noget langsommere i 2. halvleg, og FCK'ernes kompakte defensiv var velfungerende. Brøndby fik aldrig nok folk med når der blev angrebet, og chancer var der få af.

Michael Silberbauer slog sejren fast, da han helt udækket i det lille felt fik bolden forbi Ankergren, der var uden chance i netop den situation. Scoringen lignede meget den første hvor forsvaret ikke fik lavet en ordentlig sideforskydning, i øvrigt i stil med de scoringer der blev indkasseret i søndags mod IFK Göteborg. Generelt var det dog en bedre indsats i dag, end tilfældet var i søndags, omend det nu heller ikke krævede alverden.

Sammen med især Dan Anton Johansen og Daniel Agger, var Sebastian Svärd en af de spillere der gik forrest på banen med god fight og indstilling. Spillemæssigt var der en del at forbedre. Holdet var direkte uskarpe på dødbolde og de store chancer udeblev for alvor.

Anfører Per Nielsen havde ellers bolden i nettet, men det blev annulleret og han fik korrekt sit andet gule kort, og dermed rødt til følge, da han havde haft hånden til hjælp. Med kun 10 mand på banen kunne FCK stille og roligt køre sejren hjem.

De Royale forhåbninger om videre avancement led her til aften sit definitive knæk. Mens lyset undervejs gik på Faxe-tribunen, døede håbet og viljen til sejr. På torsdag spilles 6. runde i den nordiske turnering, og her skal Brøndby rette op på en dårlig start på 2005 mod norske Tromsø.