Faxe: Æren at spille for

23.02.2005 09:13

- Det er en meget vigtig kamp. Der skal spilles for æren!

Brøndbys rolle i denne sæsons Royal League-turnering er udspillet, efter de seneste nederlag til IFK Göteborg og F.C. København. Inden torsdagens opgør mod norske Tromsø, den sjette og sidste kamp i den indledende pulje, er målsætningen klar for Brøndby IF. Det norske visit skal gerne resultere i sejr til de blå-gule, slår assistenttræner John "Faxe" Jensen fast inden turen går nordpå.

- Det handler for os om at der skal sluttes ordentlig af så vi i hvert fald ikke slutter sidst i puljen. Vi har ikke fået den bedste start på året, og det skal rettes op med en god indsats. Det har nemlig stor betydning for både spillere, os trænere, de mange trofaste fans og klubben som helhed, fortæller han og løfter et lille slør for nogle ændringer før opgøret.

- Kampen åbner op for nogle muligheder på holdet. Der bliver måske plads til et par nye spillere i forhold til de andre kampe eftersom skadessituationen er ændret og vi lægger også op til eksperimenter ved måske at bruge nogle spillere på pladser, som vi godt kunne tænke os at se dem. I det hele taget kan andre spillere få lov til at vise deres værd, det er en god mulighed for at spille sig nærmere holdet, fortæller "Faxe" der samtidig slår fast at holdet går efter alle tre point.

Oprindeligt skulle kampen være spillet på Tromsøs hjemmebane nord for polarcirkelen, men en stadionombygning har gjort dette umuligt, hvorfor opgøret er rykket en anelse sydpå til Nordlandshallen med kunstgræs i Bodø.

- Underlaget kan være udmærket for os, eftersom vi gerne vil spille bolden langs "græsset". Det kan være svært på denne årstid, men på kunstgræsbaner er der i hvert fald ikke nogle undskyldninger for skæve opspring, lyder det med et glimt i øjet.

- Det er jo noget anderledes end græs, det kan man ikke komme uden om, og det er da lidt atypisk og underligt, at man pludselig skal spille kunstgræs i den sidste kamp i puljen, men sådan er det nu engang blevet.

Holdet har i ugens løb trænet på 3. generationkunstgræsbane i Værløse, af samme type som underlaget i Bodø. Dermed har truppen haft god tid til at vænne sig til underlaget, og selvom holdets chancer i turneringen er udspillet, ser trænerteamet alligevel frem til kampen.

- Jeg tror det bliver en meget spændende kamp. Tromsø er ikke et typisk norsk hold, de vil gerne spille fodbold. Det kunne man se da de kom til Brøndby Stadion, hvor de gik frisk til den. De kom for at spille og jeg husker det som en fin kamp. Vi kom godt nok bagud to gange, men vi fik kæmpet os tilbage i kampen i anden halvleg, forklarer John "Faxe" Jensen om det første opgør i Royal League, som Brøndby vandt 3-2 på to mål af Thomas Kahlenberg og et enkelt af Morten Skoubo.

Netop Morten Skoubo er definitivt ude til returopgøret i morgen, mens trænerteamet kan glæde sig over at både Thomas Kahlenberg og Johan Elmander har været på træningsbanen i ugens løb. Kampen mod Tromsø spilles i Nordlandshallen i Bodø. Hele opgøret kan følges på brondby.coms liveupdate fra en halv time før kick off kl. 20.35.

Midterforsvaret i nærkamp mod Tromsø på Brøndby Stadion

Brøndbyholdet startede skidt mod Tromsø, men sejrede alligevel 3-2 efter god indsats i anden halvleg. I morgen gælder det returopgøret i den sidste kamp i turneringen i denne omgang.