Æren reddet i målrig sejr over Tromsø

24.02.2005 20:09

Med Johan Elmander og Thomas Kahlenberg tilbage på Brøndbyholdet, og begge i hopla i Nordlandshallen i Bodø, vandt Brøndby fortjent 4-2 over Tromsø efter især en magtdemonstration i kampens første 45 minuttter. Thomas Kahlenberg blev dobbelt målscorer i den sidste Royal League-kamp i denne omgang, hvor også Johan Elmander og Jonas Kamper kom på måltavlen.

På forhånd var Brøndbys chance udspillet i den skandinaviske klubturnering efter nederlag til IFK Göteborg og F.C. København i årets første kampe. Derfor stod der spille- og resultatmæssig oprejsning på dagsordenen i det norske, hvor kampen pga. stadionombygning i Tromsø, var blevet rykket indendøre til Nordlandshallen lidt længere sydpå i Bodø.

Der var flere ændringer på Brøndbyholdet, der havde som primær opgave at vinde for at vinde lidt af den tabte ære tilbage. Det unge forsvarstalent Henrik Kildentoft fik sin 1. holdsdebut for de blå-gule, da han spillede en ganske fin kamp på højrebacken. Martin Retov var sat på bænken, mens Thomas Kahlenberg og Johan Elmander begge var tilbage efter skadesforløb, og netop de to store offensive profiler fik afgørende roller i Royal League-opgøret, der blev overværet af sølle 811 tilskuere.

Efter ti minutters spil var Brøndbys første scoring i 2005 en realitet, da Johan Elmander var på pletten i det lille felt med et hårdt venstrehug på forarbejde af Kahlenberg. Der skulle dog kun få små fem minutter før hjemmeholdet havde udlignet ved Hans Åge Yndestad, i en situation hvor Karim Zaza ikke så for godt ud. Thomas Kahlenberg udplacerede let keeperen to minutter senere med venstrebenet, og højrekantsspilleren Jonas Kamper øgede til 1-3 bare et minut efter, da han helt alene foran mål opfangede den bold målmanden gik helt forkert af.

Efter en lille halv times spil kunne Thomas Kahlenberg så lukke kampen til 1-4, da han med sit andet mål i kampen, og mål nr. fem i Royal League-turneringen, var sikkerhedeb selv alene med keeperen på forarbejde af Kamper. De glå-gule gæster havde flere store mulighed i den første halvleg, hvor Elmander og Kamper let kunne have fordoblet deres personlige scoring, og hvor Kasper Lorentzen var uheldig med et for langt træk da han var alene med keeperen.

Sejren i hus

Pausen blev brugt på udskiftning af Elmander til fordel for Ruben Bagger, der var en dygtig spilstation i det opbyggende spil. Det var tydeligt at "hjemmeholdet" havde fået en opsang i pausen, og Tromsø formåede at presse deres spil længere frem på banen. Brøndbys forsvar gav lidt for mange chancer væk, men Karim Zaza diskede op med flere gode redninger. Midtvejs i halvlegen lykkedes det dog Karim Essediri at udplacere Zaza til 2-4, hvilket også blev kampens slutresultat.

Flere mål kunne det dog sagtens være blevet til, især Kasper Lorentzen må ærgre sig over en norsk opstander der var i vejen for hans første mål i Brøndbytrøjen.

Brøndby fik hvad de kom efter i Bodø med 4-2 sejren, på en aften hvor lidt af den tabte ære i Royal League blev reddet. Fire Brøndbymål på bare 27 minutter er blot én af de positive elementer trænerteamet kan tage med retur til Danmark, på en aften hvor Brøndby oplevede den sjældenhed at spille for under 1000 tilskuere på kunstgræs i en indendørshal i det nordlige Norge.