Laudrup: Flot efterår

04.12.2005 21:29

- Vi har haft et godt efterår, og runder rigtig, rigtig godt af. 20 kampe og 45 point er flot, og havde det ikke været fordi et enkelt hold havde gjort det endnu bedre, var der jo ikke noget at beklage, smiler Michael Laudrup efter halvsæsonens sidste kamp.

Det endte med en sejr på udebane over FC Nordsjælland, og cheftræneren er fint tilfreds med afslutningen.

- Ja, ud over dagens 3 point, slutter vi af med 2 udesejre efter UEFA-kampe, og dermed fik vi vist det bundniveau, der skal til når man spiller på det her niveau. Også måden vi vinder kampene på er jeg tilfreds med: I dag holder vi FCN fra chancer, udover et frispark på overliggeren, og det samme gør vi egentlig med OB.

Det høje bundniveau

- Det er det niveau vi skal vise stabilt på udebane over en hel sæson. I de sidste 6 kampe er der scoret 3 mål mod os, og det var endda i samme kamp. Det var sådan vi skabte basen for sidste års mesterskab, og det er glædeligt at vi er nået tilbage på det spor.

- Vi holder koncentrationen i 90 minutter i dag, og selvom vi måske kunne have angrebet mere til sidst, handler det om at trække sejren hjem og vi har altså 3 vigtige kampe endnu.

- Første opgør er allerede på torsdag mod FCK i Royal League. De kampe er altid noget specielt, og der er aldrig nogen der trækker sig. Derefter handler det om hjemmekampen mod Lillestrøm; begge kampe som vi skal have point i.

Ekstremt efterår

- Derefter handler det så om UEFA-Cup kampen i Palermo, som selvfølgelig er ufattelig vigtig. Derfor er jeg glad for at konstatere, at vi holder niveauet både ude og hjemme i øjeblikket, konstaterer Laudrup.

Om efteråret generelt mener cheftræneren:

- Det er helt unikt hvad FCK og vi har præsteret dette efterår. Holdene sætter henholdsvis 11 og 15 point til i 20 kampe, og det er ekstremt. Men lad os nu afslutte efteråret, før vi gør endelig status, formaner Laudrup, der altså kan se frem til endnu 3 vigtige opgaver, før juleferien presser sig på.