Kun en julegave fra sejren

08.12.2005 22:43

Det lignede længe en fortjent Brøndbysejr efter Johan Elmanders mål i det 11. minut i Parken i aftenens Royal League kamp mod F.C. København, men så fik hjemmeholdet tilkendt et yderst tvivlsomt straffespark, som Karim Zaza dog var lige ved at redde.

Dermed sluttede årets sidste arvefjendeopgør 1-1 på trods af en flot Brøndby-kamp mod en modstander, der med lange bolde kampen igennem gav Per Nielsen og Trond Andersen en hel del træning i luftspillet.

Per Nielsen

Brøndbyanføreren spillede en stor kamp i midterforsvaret.

Stærk defensiv

Hos Brøndby var Morten Skoubo tilbage i angrebet efter den berømte skridt-skade, og han havde allerede efter fire minutters spil, en kæmpe chance. Mads Jørgensen, der havde 100-kamps jubilæum, spillede Skoubo fri på kanten af offside, men Skoubo afsluttede selv i stedet for at spille en helt fri Mads Jørgensen inde foran mål.

I Brøndbys defensiv spillede Dan Anton Johansen hele kampen som højre back, og det gjorde han ganske fint med konsekvent forsvarsspillet. Det samme kan siges om Asbjørn Sennels på den modsatte backplads. Sennels spillede glimrende, med mange flotte forudseende indgreb, og i det hele taget var det meget få gange FCK kom til indlæg fra højrekanten.

Per Nielsen og Trond Andersen havde rigtig godt styr på FCK-angriberne, der mest af alt fik dommeren til at dømme frispark til FCK i situationer, hvor der snarere skulle fløjtes den anden vej. Bag dem stod Karim Zaza en fin kamp, dog med et lille minus i mange skæve udspark.

Karim Zaza før kick off

Karim Zaza spillede sæsonens tredje kamp og den stærke keeper gjorde en god figur i målet.

Elmander på pletten

I en 1. halvleg med jævnt spil, måske med en lille overvægt til F.C. København, kom Brøndby foran ved Johan Elmander, der afsluttede fladt på en dødbold, hvor et hurtigt taget hjørnespark blev sendt bagerst i feltet. Og samme Elmander havde senere en god skudmulighed i en kontrasituation, men han ramte lige på keeper Jesper Christiansen.

Det var ikke meget hjemmeholdet skabte foran 17.644 tilskuere, og langt det meste af tiden blev brugt med at sende lange bolde op til angriberne. Her samlede Martin Retov og Marcus Lantz (tilbage efter karantænedag mod FC Nordsjælland) flot 2. boldene op.

Og netop Retov og Lantz spillede glimrende. Retov var boldsikker i det meste hvad han foretog sig. Han lavede et stort løbearbejde og det var ikke meget FCK's midtbanespillere kom frem til.

Krigeren Lantz var endnu engang en af banens bedste spillere. I holdets tjeneste gik han hele tiden forrest. Det var svenskeren der brød FCK's opspil ved at bruge hovedet, og det var samme Lantz der holdt på bolden på de rigtige tidspunkter. Og ind i mellem gik han godt med i angrebet. Og i den direkte konfrontation mod FCK-anfører Tobias Linderoth, kan der ikke være mange der var i tvivl om, at Lantz trak sig sejrrigt ud af netop dén duel.

Mads Jørgensen

Mads Jørgensen var oplægger til Morten Skoubo i starten af kampen.

Det lignede en sejr

I anden halvleg havde Brøndby fuldstændig kontrol over kampen. Kombinationerne flød godt og bolden blev holdt godt i egne rækker. Allerede fire minutter efter pausen havde evigt hårdtarbejdende Thomas Rasmussen en stor hovedstødsmulighed ved bagerste stolpe, men afslutningen gik lige forbi.

Morten Skoubo havde også en god chance, efter han brød igennem fra højrekanten, men det sidste træk blev lidt for langt, i en situation hvor velspillende Michael Gravgaard brugte kroppen flot.

Og bedst som det lignede en fortjent Brøndbysejr, og FCK overhovedet ikke havde held med at smide lange bolde frem til indskiftede Peter Møller (som Brøndbyanfører Per Nielsen før kampen gav blomster som tak for indsatsen som aktiv i Brøndby IF), fik hjemmeholdets ellers så frustrerede tilhængere lidt at juble af.

Et tyndt dømt straffespark i overtiden blev omsat til mål af venstrebacken André Bergdølmo. Ærgerligt for straffesparkseksperten Karim Zaza, der var meget tæt på at redde forsøget fra 11-meter pletten.

1-1 stod der på måltavlen efter en udmærket kamp på en elendig græsplæne. Efter de to første Royal League-kampe, har Brøndby to point på kontoen og allerede på søndag kommer Lillestrøm på besøg til årets sidste hjemmekamp.

I aften kunne Brøndbyholdet dog med god grund ærgre sig over årets første julegave i Parken...