Johan Elmander opereres i dag

09.12.2005 13:37

Brøndby må undvære den svenske landsholdsangriber Johan Elmander til årets sidste to kampe, hjemmekampen mod Lillestrøm på søndag og UEFA Cup-gyseren mod Palermo på torsdag. Den stærke svenske angriber skal i dag kl. 14:00 igennem en kompliceret operation i sin skadede finger.

Efter operationen venter der Elmander ca. 10 ugers kamppause. Heraf er de første 14 dage meget vigtige for det videre forløb, da senen skal beskyttes bedst muligt. Operationen betyder at Johan Elmander forventes klar til de vigtige kampe mod F.C. København i marts måned 2006.

- Det er en beslutning vi har taget i samråd, og i enighed med Johan Elmander allerede i starten af 2005. Alternativt skulle vi vente med operationen til januar måned, og det var af hensyn til genoptræningen og forårets kampe ikke aktuelt. I de kommende uger skal han have fingeren i bandage, og specialister holder øje med ham hver dag. Det er en meget kompliceret operation, fortæller holdlæge Per Bjerregaard.

Det var i en udekamp mod Herfølge den 28. november 2004 at Johan Elmander pådrog sig skaden. Allerede i slutningen af 2004 var der fuldt overblik over skaden og den efterfølgende genoptræning. Og allerede på det tidspunkt besluttede Brøndby og Johan Elmander, at operationen skulle gennemføres her i december 2005.

Johan Elmander

Johan Elmander har i et år spillet med en skadet finger. I dag skal han på operationsbordet og forude venter ca. 10 pause.