Johan Elmander Årets Spiller 2005

10.12.2005 21:42

Som den fjerde udlænding i historien, og den anden svensker, er Johan Elmander blevet valgt til Årets Spiller i Brøndby IF 2005. Det blev offentliggjort her til aften, hvor Brøndby IF's årsfest blev afholdt i Brøndby Hallen med ca. 800 klubfolk.

Det er de frivillige trænere, ledere, kontrollører og bodfolk i Brøndbyernes Idræts Forening, i daglig tale amatørafdelingen, der har valgt Johan Elmander til Årets Spiller 2005. Han er dermed den første angriber, der løber med klubbens mest fornemme titel, siden Ebbe Sand blev Årets Spiller i 1997.

Svensker i særklasse

2005 blev for alvor året hvor svenske Johan Elmander sparkede sig ind i alle blå-gule hjerter. Efter en skadesplaget start i Brøndbytrøjen i efteråret 2004, satte Johan Elmander sit markante fodaftryk på det fantastisk fodboldår 2005.

I foråret blev han Årets Pokalfighter efter en forrygende pokalfinale mod F C Midtjylland. Han kom på måltavlen og var en af de offensive drivkræfter i 5-0 ydmygelsen af F.C. København på Brøndby Stadion og han har scoret vigtige mål i Brøndbys europæiske togt i efterårssæsonen. I 5-0 knuseren over FC Midtjylland i oktober måned scorede han sit første hattrick i Brøndbytrøjen og Elmander har gennem hele 2005 spillet på et højt niveau.

Han har markeret sig som både oplægger og afslutter. Han bedømmes af mange som værende SAS Ligaens største profil. Per Bjerregaard har vurderet ham til at være det bedste udenlandske indkøb i klubbens historie og på de bedste dage gør han en kæmpe forskel.

Uden for banen har Johan Elmander gjort et lige så stort indtryk på både trænere, medspillere, klubfolk og fans. Sympatisk, venlig, karismatisk og professionel til fingerspidserne er blot nogle af de rosende ord der siges om den stærke svensker.

Johan Elmander var ikke selv til stede under årsfesten, hvor kun anfører Per Nielsen deltog fra spilelrtruppen. Også Cheftræner Michael Laudrup og assistenttræner John "Faxe" Jensen var fraværende, begge fordi de var i Vejle som led i deres træneruddannelse.

Under årsfesten blev klubbens to øvrige Årets Spiller-pokaler også uddelt. Cathrine Paaske Sørensen, en af verdens bedste kvindelige fodboldspillere, fik den på kvindesiden, mens fighteren Tim Berggren fik den fornemme titel som Årets Spiller på herresiden i Amatørafdelingen.

Johan Elmander

Johan Elmander er Årets Spiller 2005 i Brøndby IF.

Ekstra på brondby.com