Iskoldt

04.12.2005 15:21

Temperatur og resultat gik hånd i hånd da Brøndby IF sluttede efteråret i SAS Ligaen af med en iskold 2-0 udesejr i Farum Park.

Kasper Lorentzen bragte de blå-gule i front efter 28. minutters spil, og et kvarter senere var det anfører Per Nielsen som headede et frispark fra selv samme Lorentzen ind bag Kim Christensen i FC Nordsjællands mål.

Massivt pres

Allerede før føringsmålet havde Brøndby IF, hvor Kim Christensen var i front i stedet for skadede Morten Skoubo, sat sig tungt på kampen. Det ene angreb efter det andet bølgede frem mod nordsjællændernes mål, men det først da Per Nielsen kom højst på et hjørnespark og headede mod den nærmeste stolpe hvor Kasper Lorentzen rettede bolden af lige foran Kim Christensen i FCN-målet.

I det 39. minut kunne Brøndby IF have fået mulighed for at øge føringen yderligere hvis dommer Martin Wulff havde dømt det straffespark som den tidligere Brøndbyspiller Michael Ribers begik mod Thomas Rasmussen.

I stedet måtte de 6.344 vente endnu fire minutter før cifrene skiftede til 2-0 på måltavlen. Der er frispark i højre side, og målscorer Kasper Lorentzen sender et perfekt indlæg dirkete ind i panden på Per Nielsen der header i modsatte hjørne.

Ensrettet

Havde nordsjællænderne håb om at vende kampen i løbet af 2. halvleg, måtte de se dette håb svinde yderligere, da Francis Dickoh efter en times spil fik direkte rødt kort. Den nybagte ghanesiske landsholdsspiller trak i nødbremsen mod Kim Christensen og fik marchordre af dommer Martin Wulff.

At Brøndbyspillerne nu var i overtal, fik blot den ensrettede trafik mod det nordsjællandske mål til at tiltage yderligere. Bolden blev spillet rundt i blå-gule cirkler og trekanter, alt imens hjemmeholdet fik lov at løbe banen tynd. Det faldt dog ikke flere scoringer. Og dermed satte Brøndby IF punktum på et efterår hvis 20 kamp har kastet 45 point af sig - en udmærket position for de danske mestre før forårets afsluttende guldslutspurt.