Ikke mere europæisk i denne sæson

15.12.2005 19:57

Den store overraskelse udeblev på La Favorita, hvor Brøndby tabte med 3-0 til et stærkt hjemmehold. Trods en rigtig lovende start, var der ikke meget Brøndby kunne stille op mod Serie A-mandskabet Palermo, der nød godt af at spille en hel halvleg med en mand i overtal.

Thomas Rytter fik det røde kort i en bizar situation efter Palermos 2-0 scoring lige før pausen, og i 2. halvleg kunne de 10 resterende spillere intet stille op mod en modstander, der var hurtigere i både tanke og handling.

Nederlaget betyder at spillere og trænere nu kan gå på juleferie med vished om, at de til foråret skal koncentrere sig om SAS Ligaen, pokalturneringen og Royal League. Denne sæson byder i hvert fald ikke på flere europæiske kampe, efter aftenens exit efter UEFA Cuppens gruppespil.

To gule og direkte rødt

Brøndby startede ellers rigtig godt. Allerede i kampens første minut var en velspillende Morten Skoubo tæt på at heade bolden i kassen. Et frisparksindlæg fra Kim Daugaard blev snittet mod bagerste stolpe, men den flotte afslutning strøg lige forbi bagerste stolpe. Og Per Nielsen, der senere måtte lade sig udskifte, havde også en god mulighed bare fem minutter senere, men hans helflugter i feltet røg et godt stykke over mål.

Og så kom hjemmeholdet for alvor i gang, og formåede også at skubbe spillet længere frem på banen. Den hurtige angriber Makinwa løb efter et kvarters spil igennem forsvaret, men velspillende Casper Ankergren kom flot ud og blokerede Palermo-angriberens dribling, men ca. 10 minutter senere var det Makinwa der trak det længste strå, i en lignende situation.

Og med 1-0 målet fik hjemmeholdet lagt rigtig tryk på Brøndbys forsvar, mens kombinationerne, der fungerede godt i starten af kampen, slet ikke skabte noget på en aften, hvor kun få var oppe på deres sædvanlige niveau, herunder førnævnte Morten Skoubo og Casper Ankergren.

Lige før pausen kom Palermo foran 2-0, efter et frispark blev sendt ind i feltet, og hvor forsvarsspilleren Rinaudo fik bolden forbi Ankergren. Set fra tribunen lignede der klar hånd til bold i situationen, og det var måske var der fik Thomas Rytter til at brokke sig til dommeren.

Rytter gik et tyndt gult kort, men det var tydeligt at se at dommeren havde glemt at han allerede havde fået en advarsel (ellers ville han nok heller ikke have dømt så hårdt overfor Rytter i den situation). Fjerdedommeren gjorde dommeren opmærksom på fejlen og Rytter fik derefter direkte rødt kort.

Agger fik comeback

Og det gjorde det naturligvis mere end vanskelig for Brøndby, der ikke benyttede pausen til nogle udskiftninger. Palermo-spillerne udstrålede stort overskud, og med deres store tekniske kvaliteter, løb Brøndby mange meter forgæves for at vinde bolden tilbage.

Og når Brøndby så havde bolden, manglede der kræfter, overskud og initiativ til at forsøge noget den anden vej. Kun Morten Skoubo havde enkelte gange dygtigheden til at komme forbi sin direkte modstander, men ofte lå han helt alene i front.

10 minutter inde i 2. halvleg måtte en småsyg Per Nielsen overlade anførerbindet til Kim Daugaard, og lade sig skifte ud med Daniel Agger (første optræden siden hjemmekampen mod SønderjyskE 10. september). Og det var en fornøjelse at se forsvarsprofilen tilbage i aktion. Han lukkede fint af i defensiven i et tre-mandsforsvar, og viste overskud og engagement til også at tage et ansvar i det opbyggende spil.

Brøndby truede dog aldrig Palermos mål for alvor i 2. halvleg, og havde det ikke været for Casper Ankergrens flotte redninger, kunne Palermo godt have scoret mere end det ene mål det trods alt blev til mod slutningen af halvlegen, igen var det forsvarsspilleren Rinaudo der fik bolden i kassen.

Brøndbys 10. europæiske kamp i denne sæson, og nr. 114 total set, blev tabt 3-0 mod et bedre italiensk hold. At de danske mestre og pokalvindere ikke går videre fra UEFA Cup-gruppespillet skyldes ikke nederlaget her til aften. Især kampene mod Espanyol og Lokomotiv Moskva kan ærgre her i nederlagets stund.