Historisk DM-helt foran jubilæum

08.12.2005 11:19

Hvis Mads Jørgensen får spilletid i aftenens Royal League-opgør mod F.C. København i Parken, runder han 100 kampe i Brøndbytrøjen. Den 26-årige højrekantsprofil kan dermed, i sin anden periode i Brøndby IF, fejre det flotte jubilæum på netop den bane, hvor han har oplevet et af karrierens højdepunkter.

Og her er der naturligvis tale om den historiske guldkamp i 2001/02 sæsonen. Mads Jørgensen's mindeværdige mål i det 89. minut til 1-1 i Parken den 12. maj 2002, sikrede reelt Brøndby det niende danske mesterskab i 2002. I den efterfølgende kamp, og sidste spillerunde i sæsonen, vandt Brøndby 2-0, uden en karantæneramt Mads Jørgensen, over det allerede nedrykkede Lyngby-hold.

- Jo, den kamp og det mål i Parken mindes jeg da med glæde, indleder Mads Jørgensen med et stort smil.

Men det mulige 100-kampsjubilæum i aften overrasker nu offensiv-profilen en smule.

- Jeg vidste godt det var deroppe af, men det kommer da lidt bag på mig at jeg har allerede har spillet 100 kampe for Brøndby. Det er da noget jeg er glad for, selvom der godt nok er et stykke op til klubrekorden, griner han.

- Men det er jo ikke fordi det mulige jubilæum er noget der skal fylde alverden op til aftenens kamp, men jeg håber da at spiller en god kamp. Og så er der vist noget om, at Kim Daugaard fik en sejr i sin jubilæumskamp, slutter Mads med et glimt i øjet om holdkammeratens 400-kamps jubilæumssejr over Maccabi Petach-Tikva i UEFA Cuppen den 3. november.

Storsejr i debut

Mads Jørgensen debuterede med et brag for Brøndby den 22. juli på Brøndby Stadion mod sin gamle klub AGF. Jørgensen kom selv på måltavlen en gang i den fantastiske 5-0 sejr, hvor også Peter Madsen markerede sig som dobbelt målscorer.

I denne sæson har Mads Jørgensen, trods et par skadespauser, spillet 21 kampe og kan altså med kamp nr. 22 runde 100 kampe i aften mod F.C. København.

Mads Jørgensen hamrer bolden i kassen

I det 89. minut hamrede Mads Jørgensen bolden i kassen, i den historiske 1-1 kamp i Parken den 12. maj 2002.

Brøndbyjubel

Mads Jørgensen jubler med Peter Madsen, mens en helt ung Thomas Kahlenberg (med nr. 35 på ryggen) anes til venstre i billedet.