Godt Nytår

31.12.2005 10:00

Efter året 2005 kan jeg med glæde se tilbage og gøre status over endnu et fantastisk fodboldår. Vi vandt Danmarksmesterskabet for 10. gang og pokaltitlen for 5. gang. Vi var meget tæt på at kvalificere os til Champions League gruppespillet efter to fremragende kampe mod Ajax Amsterdam.

Til gengæld kvalificerede vi os til UEFA Cup gruppespillet, der også var vores målsætning, og her formåede vi også at gøre en god figur. Nederlaget i Moskva og det uheldige uafgjorte resultat mod Espanyol, hvor vi spillede en fremragende kamp, kostede os desværre videre avancement i UEFA Cuppen. Til gengæld har vi kvalificeret os til kvartfinalen i Landspokalturneringen, hvor vi møder F.C. København hjemme til marts.

Elmander mod Ajax

Johan Elmander - Årets Spiller i Brøndby IF - er tæt på at score mod Ajax Amsterdam på Brøndby Stadion.

Store højdepunkter

Højdepunkter har der været mange af. Jeg mindes med glæde den fantastiske pokalfinale, en af de bedste vi har været med i, den historiske 5-0 sejr over F.C. København, 7-0 over Herfølge i hjemmekampen hvor vi sikrede Danmarksmesterskabet og selvfølgelig mesterskabskampen på Brøndby Stadion mod FC Nordsjælland. Det var en mindeværdig dag og vi havde et brag af en fest, både på stadion og i loungerne.

I efteråret kan vi bl.a. se tilbage på meget flotte kampe mod Ajax og Espanyol i europæiske sammenhæng, og så især hjemmekampene mod FC Midtjylland (3-0 og 5-0), AC Horsens (4-1) og AGF (4-0) har været fremragende med underholdende spil og masser af mål.

Danmarksmestre 2005

Efter 2-0 sejren over FC Nordsjælland i SAS Ligaens sidste spillerrunde hæve DM-pokalen på tegn på at Brøndby IF's 10. mesterskab siden 1985 var i hus.

Målene nået

Før efterårssæsonen satte vi os et mål der i SAS Ligaen hed 46 point for 20 kampe. Vi var lige ved at nå det mål. Vi fik 45 point, og med alle de skader vi har haft gennem efteråret, er det meget tilfredsstillende.

Jeg synes også trænerne og spillerne fortjener en kæmpe ros. I mine mange år i branchen har jeg aldrig oplevet at have så mange skadede spillere i truppen på én gang, som vi oplevede det her tidligere på efteråret.

Det til trods har vi alligevel spillet et rigtig flot efterår, med mange højdepunkter og gode resultater. Spillerne har bidt tænderne sammen og gået på banen med en fantastisk indstilling. Vi har haft brug for alle mand i vores trup, som jeg vurderer til at være meget stærk når vi er skadesfri.

Forude venter et forhåbentlig lige så spændende 2006 - med fortsat fremgang på alle fronter.

Godt nytår og på gensyn i 2006 til alle i og omkring Brøndby IF

Per Bjerregaard