2-1 sejr til Brøndby

05.12.2005 15:59

Det var bidende koldt, blæsende og vådt, da Brøndby og F.C. København her til eftermiddag spillede træningskamp på Brøndbys bane 25. Hjemmeholdet med syv A-trup spillere i startopstillingen vandt fortjent 2-1, sejrsmålet sat ind på et fantastisk langskud af 87'eren Jesper Christjansen.

Brøndby var i lange perioder det spilstyrende hold, med undtagelse af omkring 15 minutter i 2. halvleg, og tilspillede sig nogle gode muligheder. Efter små ti minutters spil fik Niclas Rønne kampens første store chance, men hans frække lob fra feltets venstre side, blev lige akkurat klaret af FCK's keeper. Samme keeper måtte igen redde flot, da Johan Absalonsen kort efter var ved at få bolden i kassen på akrobatisk vis i målfeltet.

Disciplinerede Schmidt

I Brøndbys midterforsvar gjorde Morten Rasmussen det flot med mange gode indgreb overfor et hurtigt FCK-angreb, og ved hans side viste 2. års ynglingespilleren Kristian Bo Andersen sit potentiale som en spillende forstopper, dog med et par enkelte fejlafleveringer i løbet af kampen.

På backerne lukkede Dan Anton Johansen og Auri godt af i 1. halvleg og bag dem var det ikke meget Jefferson havde at se til, bortset fra det glimrende mål FCK scorede til 1-1. De bolde der var inden for rammen, reddede den store brasilianske keeper.

Stefan Schmidt fik fuld spilletid som en styrende defensiv midtbanespiller, og han spillede en god kamp. Især i første halvleg fordelte han spillet godt, mens Mads Jørgensen var lidt mere anonym. Foran dem prøvede Niclas Rønne at lægge gode bolde i dybden, som både Jonas Kamper og Johan Absalonsen løb flittigt på.

Og netop Johan Absalonsen, der også spillede en flot kamp, var lige ved at komme på måltavlen midtvejs i 1. halvleg. På en lang bold i dybden fra Morten Rasmussen løb Absalonsen sig fri i en hårdt presset situation, men ind kom bolden desværre ikke.

Det gjorde den til gengæld 10 minutter efter, hvor Jonas Kamper opfangede en tværaflevering til en FCK'er på banens midte. Han tacklede sig fri og løb alene mod keeperen. To træk til højre forbi ham i fuld løb og så kunne Kamper lægge den i kassen til 1-0.

Men FCK'erne fik udlignet i det sidste minut i 1. halvleg, på et flot skud der tog undersiden af overliggeren, uden chance for Jefferson. FCK'ernes eneste reelle afslutning inden da, var ligeledes et langskudsforsøg der snittede den øverste stang.

Drømmemål

Brøndby kom ikke ud til anden halvleg på samme niveau som i første. FCK kom lidt længere frem på banen, og Brøndby forsøgte med en del lange bolde op til Ruben Bagger, der nu havde Kaspar Dalgas som den hængende angriber. Det var småt med målchancerne fra begge hold, men FCK havde dog et frisparksforsøg der tog stolpen.

To minutter efter vendte kampen igen til Brøndbys fordel. Jesper Christjansen, der i det hele taget gjorde et godt indhob på den centrale midtbane, fik bolden med sig efter en flot 1. berøring bag om støttebenet. Han tog et par træk ind i banen og fra ca. 30 meters afstand, hamrede han bolden helt op i målhjørnet, med en lille smule hjælp fra medvinden.

Og herfra styrede Brøndby begivenheder, og Mikkel Jensen havde bl.a. en afslutning ved bagerste stolpe der blev reddet lige før målstregen, ligesom Stefan Schmidt havde et lumsk spark der svævede forbi bagerste stolpe.

2-1 resultatet var dog et fair billede af en træningskamp, hvor ikke alle spillere var helt i topform, og hvor Jesper Christjansens drømmemål varmede en hel del på en ellers råkold, våd og vindblæst bane 25.