UEFA hædrer Brøndbyleder

27.08.2005 13:45

Det har altid kendetegnet Brøndby IF, at holdet på banen er bakket op af en usynlig hær af frivillige. Nu har Brøndbys 64-årige Jørgen Pedersen fået UEFA's fornemste æresbevisning for indsatsen.

Forud for fredagens Super Cup-finale mellem Liverpool og CSKA Moskva blev den mangeårige Brøndbyleder og nuværende stadioninspektør på Brøndby Stadion hædret for sin "livslange uselviske indsats for europæisk fodbold", den såkaldte Magnificent 7-pris.

Magnificent 7

UEFA-præsident Lennart Johansson overrækker Magnificent 7-hæderen til Jørgen Petersen på Stade Louis II forud for den europæiske Super Cup-finale. Foto: UEFA.

- Jeg er rigtig glad på Jørgens vegne. Hvis der er nogen, der har fortjent det, så er det ham. Det er jeg glad for, at UEFA har bemærket.  Det er ganske enkelt det største, man kan opnå som frivillig leder, fortæller en stolt formand for Brøndbyernes Idrætsforening og adm. dir. i Brøndby IF A/S, Per Bjerregaard.

Det var UEFA's præsident, svenske Lennart Johansson, der personligt foreslog indførelsen af Magnificent 7-prisen i 1999. Det frivillige, ulønnede arbejde i europæisk fodbold står hans hjerte nær, og han ønskede at oprette prisen som en modvægt til den stigende kommercialisering i fodboldens verden.

Læs mere om Jørgen Pedersen og Magnificent 7 i Fodbold i Brøndby, som udkommer den 7. september.