Suveræne mod oprykkere

12.08.2005 09:32

Brøndby IF har ikke alene gode SAS Ligaresultater på det seneste og en aktuel placering i toppen som ballast, når mestrene står overfor AC Horsens på udebane i 5. spillerunde. Også statistikken er tungtvejende på Brøndbys side, idet klubben de foregående mange sæsoner stort set aldrig har tabt til en oprykker.

De blå-gule har således ikke tabt til en oprykker, siden Køge Boldklub overraskede alt og alle på Brøndby Stadion 6. oktober 2002. Siden da har Brøndby undgået nederlag i 16 opgør i træk mod SAS Ligaens oprykkere. Hele sidste sæson lykkedes det end ikke oprykkerne at score mod Vestegnens drenge.

Tæller man udelukkende opgør på udebane, som også søndagens kamp er, skal man endnu længere tilbage for at finde det seneste tilfælde, hvor Brøndby tabte til en oprykker. Det var 7. maj 2000, hvor det endte 0-2 i Esbjerg. Siden da har Brøndby spillet 14 udekampe mod oprykkere, hvoraf hele 10 er vundet og fire er endt uafgjort. Brøndbys bedste udebaneresultat mod en oprykker er 7-0 i Esbjerg 26. august 2001.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk.

Johan Elmander i aktion mod Randers

I sidste sæson gik det hårdt udover Randers og Silkeborg når modstanderen var de gule fra Brøndby IF.