Stimen fortsætter

20.08.2005 15:00

Sæsonens femte sejr er en realitet, efter Brøndby IF her til aften besejrede FC Nordsjælland med 2-1. Kasper Lorentzen blev kampens helt store helt, da han med et velplaceret langskud hen mod slutningen af kampen, sparkede de tre point hjem og Brøndby IF indtager nu 1. pladsen i SAS Ligaen med 16 point af 18 mulige.

12.453 tilskuere på Brøndby Stadion var vidner til et skuffende opgør, der hurtigt vil gå i glemmebogen. Til gengæld kunne de fremmødte nyde flot solskinsvejr og Brøndbys 9. hjemmesejr i træk i SAS Ligaen, og det er en tangering af Superliga-rekorden.

FCN stod godt

Brøndby var den store sejrsherre med 2-1 resultatet og de tre point, men FC Nordsjælland var meget bedre end cifrene antyder. Nordsjællænderne kom, som ventet, til Brøndby Stadion for at spille fodbold og det lykkedes godt i lange perioder. Vist var udgangspunktet en anelse defensivt, men det virkede helt bevist fra trænerteamet Johnny Petersen og Morten Wieghorsts side (Wieghorst fik i øvrigt en flot velkomst på Brøndby Stadion).

Ikke mindst fordi det lykkedes gæsterne at sætte Brøndbys centrale midtbane, Daugaard, Lantz og Retov, helt ud af spillet i især 1. halvleg, og Brøndbys spil var mildest talt langt fra niveau. Den sidste gejst og vilje manglede simpelthen, og spillet var på grænsen til at være direkte skuffende.

Med til historien hører, at Brøndby var hårdt ramt på skadesfronten, og både Mads Jørgensen og Morten Skoubo, begge ude med skader, ville have pyntet på et Brøndbyhold. Skoubo fordi han fungerer bedre som central angriber end Elmander og Mads Jørgensen fordi kantspillet i dag mangelfuldt. Især hans indlæg var savnede.

Agger var lyspunktet

En af de Brøndbyspillere der virkelig kunne være indsatsen bekendt, og mere end det, var Daniel Agger der overstrålede alle på banen. Uheldigvis var fra hans fødder FC Nordsjælland bragte sig foran, i en situation hvor han fik rettet Mads Junkers indlæg forbi vikariende Karim Zaza i målet. På det tidspunkt var der spillet godt 23 minutter.

Johan Elmander, der blev dækket flot op af velspillende Michael Ribers, bragte håbet tilbage til Brøndbyholdet, da han efter en fiks, eller tilfældig, frisparkskombination sparkede bolden fladt i mål fra feltets kant. Det var Elmanders første sæsonmål i SAS Ligaen og scoringen faldt lige inden pausen.

Og den scoring hjalp en smule på spillet i 2. halvleg, hvor det trods alt blev bedre set med blå-gule briller. Ikke fordi det blev til de store målchancer, undtagen et par løse i begge ender, men spillet blev skubbet en lille smule længere frem.

Og bedst som de fleste måske havde indstillet sig på nok en uafgjort kamp, fik Kasper Lorentzen endelig udbytte af sine anstrengelser. Lorentzen havde haft et par gode muligheder tidligere, uden det afgørende held. Og bedst som scoringen faldt kunne tilskuerne glæde sig over sejren, og glemme de 85 minutter der var gået forinden.

Daniel Agger var lyspunktet på en aften, hvor især de 3 point må være det mest positive at tage med til Champions League-braget mod Ajax Amsterdam på onsdag...