Retov sparkede 2-2 hjem i overtiden

10.08.2005 21:00

Efter et fantastisk, medrivende og dramatisk brag mellem Brøndby IF - Ajax Amsterdam, skete retfærdigheden fyldets da Martin Retov i kampens døende minutter, med stort held, fik bolden i det tomme net. Det mål sikrede 2-2 resultatet der er et udmærket udgangspunkt til returkampen i Amsterdam om 14 dage.

Kvalifikationsbraget til Champions League var en stor oplevelde foran 24.917 feststemte og tændte tilskuere. De så et Brøndbyhold dominere det meste af kampen, med flere målchancer til følge. I Ajax-buret havde keeperen Vonk dog en af sine bedste dage, og han var stærkt medvirkende til at Ajax slap for nederlag.

Brøndby bedst

På forhånd var der lagt op til lidt af et brag, mellem to boldspillende og teknisk stærke hold. Brøndby startede klart bedst. Allerede indenfor det første minut, var Morten Skoubo, kampens bedste spiller, lige ved at få snittet bolden i mål efter en af mange farlige dødbolde.

Brøndbypresset stod på det meste af 1. halvleg, med Skoubos forlængede hovedstød som én af mulighederen. En veloplagt Mads Jørgensen arbejdede hårdt og i en enkelt situation, var han lige ved at få tacklet målmanden og dermed skabe en oplagt chance til Skoubo. Mads Jørgensen måtte senere forlade banen med en skade.

Ajax, der tabte mange bolde i opspillet i 1. halvleg, bragte sig ufortjent foran efter en halv times spil. Et flot gennembrud på venstrekanten, en forbier af Martin Retov, en aflevering og bolden havnede for fødderne af svenske Markus Rosenberg, der resolut sparkede bolden i nettet.

I et kort øjeblik blev der helt stille på Brøndby Stadion, men kort efter havde chokket fortaget sig og stemningen løftede sig atter. To minutter senere var Marcus Lantz utrolig tæt på en hurtigt udligning, men keeper Vonk reddede flot. Et minut senere blev Brøndby-presset belønnet. Morten Skoubo sled sig fri og fik i to omgange bolden i nettet. Kamper var kort efter utrolig tæt på scoring, da han i en svær position fik headet på mål, men igen var Vonk i vejen på målstregen..

Retovs vigtige kasse

Efter pausen fik Ajax mere styr over spillet, måske fordi Brøndbys kræfter ind i mellem slap op. Gæsterne holdt bedre fat i bolden, og deres hurtige pasningsspil skabte enkelte farlige situationer.

Det hollandske stortalent Babel viste imponerende styrke, da han tacklede sig igennem først Rytter og derefter Lantz. Med et kort aftræk hamrede han bolden op i det korte hjørne og sikrede Ajax den vigtige 2. scoring på udebane.

Brøndby var langt fra heldige i en kamp, de blå-gule havde mest ære af. Morten Skoubo havde et flot lob på undersiden af overliggeren og det nærliggende spørgsmål: Inde / ikke inde?

Bedst som kampen lignede en uretfærdig, hvis man kan tale om det i fodboldens verden, 1-2 sejr til Ajax, var marginalerne for en gangs skyld med hjemmeholdet. Martin Retovs skudforsøg uden for feltet så på ingen måde farligt ud, men den blev rettet af undervejs og kunne roligt trille i det tomme net i dommerens tillægstid - hvilken forløsning og jubel!

2-2 scoringen kan vise sig meget vigtig, og sikrede under alle omstændigheder et bedre udgangspunkt. Returkampen spilles i Amsterdam om 14 dage og efter dagens fornemme indsats, set med Brøndbyøjne, er sensationen bestemt ikke umulig.