Opgaven løst - på fornem vis

03.08.2005 22:14

Med en veloplagt, aggressiv og professionel indsats sikrede Brøndby IF her til aften videre avancement til Champions League-kvalifikationens 3. runde. Kasper Lorentzen var aftenens store helt, med to scoringer, mod Dinamo Tbilisi, der blev besejret 3-1 foran 13.685 tilskuere.

Brøndby IF er videre med samlet 5-1 over de georgiske mestre og Ajax Amsterdam venter allerede på onsdag i næste uge på Brøndby Stadion i 3. kvalifikationsrunde.

Mads Jørgensen i oplæggerens rolle

Cheftræner Michael Laudrup havde på forhånd proklameret at det var en af sæsonens vigtigste kampe, og dét budskab havde spillerne forstået - til fulde. Allerede fra den tyske dommers første fløjt, var det tydeligt at de blå-gule Brøndbyspillerne var både tændte og ivrige for at sætte de georgiske gæster på plads fra starten.

En veloplagt Mads Jørgensen var en dominerende kraft i 1. halvleg med mange gode aktioner. Han driblede, kæmpede og lavede gode indlæg fra sin position på højrekanten. På den modsatte fløj var der atter plads til stortalentet Kasper Lorentzen, for første gang i startopstillingen i en europæisk kamp, og den tillid takkede han med en meget stor indsats.

Den blot 19-årige teknikker scorede kampens første mål, på en flot detalje hvor han sparkede Mads Jørgensens fine indlæg fladt i mål - uden chance for målmanden. Og da Kasper Lorentzen senere i to omgange, og lidt heldigt, scorede Brøndbys og sit eget mål nr. 2, stod der også Mads Jørgensen på det indlæg.

Comeback til Schmidt

Bortset fra en kort periode i 1. halvleg, hvor Tbilisi faktisk havde en smule af overtaget, stod der Brøndby på det hele, og det var trods alt ikke meget de georgiske mestre fik skabt. Med en inspirende Marcus Lantz på midtbanen, hvor han styrede slagets gang, og med rutinerede og forudseende Kim Daugaard ved sin side, var fundamentet foran det solide forsvar på plads. Agger og Nielsen havde styr på angriberne, mens også backerne Dan Anton Johansen og Asbjørn Sennels lukkede godt af.

I 2. halvleg faldt tempoet en smule, men stadig med Brøndby i den dominerende rolle. Johan Elmander, der brændte en kæmpe chance i 1. halvleg, blev skiftet ud med Kamper. Senere forlod også Mads Jørgensen og Dan Anton Johansen banen, mens Johan Absalonsen og til sidst Stefan Schmidt kom ind. Sidstnævnte gjorde comeback efter et års fravær.

Gennemført professionel

Tbilisi fik reduceret midtvejs i 2. halvleg, da indskiftede Iashvili headede bolden flot i mål bag Casper Ankergren. Og eftersom Brøndby havde mest interesse i blot at køre sejren hjem uden de helt store anstrengelser, lignede det en 2-1 sejr. Men Johan Absalonsen satte mod slutningen af kampen tempo på kanten, og med en perfekt flad aflevering ind foran mål, kunne Jonas Kamper sætte foden på afleveringen til 3-1 føring.

Dermed sejrede Brøndby IF også i den europæiske kamp nr. 106, og efter to professionelle kampe, er de danske mestre og pokalvindere fortjent videre til næste kvalifikationsrunde, hvor den hollandske storklub Ajax Amsterdam venter.