Medrivende indtryk

11.08.2005 10:01

Der var ingen sejrherre, men mange vindere, da Brøndby IF og Ajax Amsterdam onsdag aften tørnede sammen foran et fyldt Brøndby Stadion, i en kamp der alene for sin høje kvalitet, vil blive husket længe. brondby.com har fanget nogle øjeblikke fra et opgør hvor der blev givet og taget af et godt fodboldhjerte.

Ajaxtifo

Gæsterne blev budt velkommen af en flot tifo, der lidt utraditionelt havde udeholdets navn på langsiden. Et flot skue som hurtigt skulle vise sig...

pacman

... at være en kæk påmindelse om hvad fansene forventede ville ske med holdet fra Amsterdam. Ajax blev simpelthen spist af den lille gule.

Elmander

Specielt første halvleg bød på mange finesser fra hjemmeholdets side, og selv et europæisk storhold har svært ved at holde Elmander og co., når de folder sig ud.

Skoubo

Morten Skoubo spillede sin hidtil bedste kamp i den gule trøje. Angriberen vandt stort set alle hovedstødsdueller, trak bolden flot til sig, og viftede flere gange Ajax-forsvarerne til siden. Manden bag Brøndbys første mål virker som om han er ved at ramme topformen på det helt rigtige tidspunkt.

Mads

Kampen bød ikke bare på godt og hurtigt spil fra begge sider; der blev også fightet til den store guldmedalje. Ajax fandt kun momentvis plads på banen til at vise hvad de kan, og Brøndbyholdets indstilling frustrerede vist enkelte modstandere.

Ajax - ikke bare et vaskemiddel

I flere omgange blev holdbarheden af specielt Johan Elmanders trøje testet, og den tidligere Feyenoord-spiller fik kærligheden at føle i flere tilfælde. Ajax var ikke skånsom ved tøjet, men den gule trøje bestod testen.

Stræææk

Morten Skoubo dominerede luftrummet i en sådan grad, at de hollandske forsvarsspillere måtte teste dommerens linje for at holde ham nogenlunde i ro. Heldigvis for dem var den, linjen, lige så smidig som tekstilet på de gulklædte spillere, og selvom trøjerne flere gange blev trukket i bredformat forblev fløjten tavs.

hmmm

Det var ikke bare trøjerne der blev udsat for Ajax-testen. Agger formår dog at holde fokus på bolden.

Fri!

Kampen viste endnu en gang, at man ikke kan holde Brøndby fra at skabe chancer, og cheftræneren talte 5 oplagte scoringschancer, udover de to mål Retov og Skoubo satte ind. Det holdt hårdt, men...

Retov

.. i kampens absolut sidste minutter fik Martin Retov løn som fortjent, og via en hollandsk forsvarsspiller satte han bolden i kassen til slutresultatet 2-2 i en medrivende og nervepirrende fodboldkamp, der sent vil blive glemt af spillere og de mange tilskuere. 

Returopgøret spilles onsdag d. 24. august. Der er lagt op til et brag af en kamp.