Laudrup: God start, indtil videre

01.08.2005 00:15

- Det er det samme hver gang vi er i Esbjerg: Lige og intense kampe, der holder spændingsniveauet til sidste sekund. Sådan var det også i dag, men heldigvis fortsatte den gode stime vi har haft herovre, og det var en vigtig sejr, konstaterer en tilfreds cheftræner efter endnu en sejr.

- Vi har statistikken med os herovre. 3 sejre og 3 uafgjorte i min tid, det er ikke så skidt igen, smiler han.

Blandede bolcher

- Når resultatet er rundet af må vi også konstatere, at det ikke var en særligt god kamp. I hvert fald levede første halvleg ikke op til det, to hold med så dygtige spillere burde kunne præstere, men det blev meget bedre i anden.

- Esbjerg kommer hurtigt foran, men vi svarer godt igen. Vi kommer så godt ud til anden halvleg, og så foretager vi en rigtig god indskiftning, der giver resultat hurtigt. Det var godt set af trænerne, griner han skævt.

- Nej, vi kender Kim Christensen og ved hvad han står for. Vi vil udnytte at Esbjerg står lidt højt i forsvaret, og det er dejligt når den slag lykkes. Specielt for Kim, naturligvis, for de første mål er altid de sværeste.

- Vi spiller god i den første halve time af anden halvleg, men kommer så lidt for langt tilbage i de sidste minutter, hvor de sender en masse høje bolde frem i vores felt. Der er ikke rigtig noget, der overrasker mig ved deres spil, og når de mangler to centrale folk, er det logisk nok, at de spiller som de gør.

Bredden

Laudrup, og især en håndfuld spillere, har dog også deres problemer at tumle med. For eksempel var Dan Anton nødt til at melde fra før kampen grundet dårlig mave, og flere spillere var tæt på det samme.

- Ja, Dan meldte fra så valget af Rytter gav sig selv. Dermed ikke sagt, at Thomas ikke havde spillet alligevel, men det blev slet ikke et tema. Vi har pt en god håndfuld spillere med den slags problemer og i hvert fald Daugaard, Rytter og Mads har døjet med det de sidste par dage.

- Derfor er det ekstra vigtigt at vi har den brede trup, vi er ved at få, og selvom kun tiden vil vise om den er bred nok, er der kvalitet på alle pladser. Man kan dog hurtigt rende ind i karantæner og skader, så lad os nu se, råder cheftræneren.

Kun lige begyndt

- Vi har nu spillet to nøglekampe og vundet dem begge. Den første mod FC Midtjylland og så den i dag, var nogle af dem vi havde kigget lidt ekstra på, da vi så programmet. Derfor er det med en god del tilfredshed vi kan se tilbage på de første par uger i den nye sæson.

- Vi har også fået en god start i Europa, og næste opgave er allerede onsdag, hvor arbejdet skal gøres færdigt. Først der kan vi sige om vi er helt tilfredse med sæsonstarten, formaner en smilende cheftræner, før turen går mod spillerbussen.