Første pointtab

14.08.2005 18:29

Sæsonens første pointtab blev en realitet da Brøndby IF i eftermiddagens sene tv-kamp spillede uafjort 0-0 mod oprykkerne fra AC Horsens.

Kampen vil muligvis få plads i de østjyske historiebøger, men det vil snarere skyldes den kendsgerning at oprykkerne fik point mod Danmarksmestrene frem for det spil som de hold to leverede på Forum Horsens Stadion.

Ujævnt spil

Hjemmeholdet kom godt fra start med et par gode forsøg af bomstærke Abdul Sule der med sit karakteristiske spil udfordrede især Daniel Agger i midterforsvaret. Som halvlegen skred frem, fik Brøndby IF dog presset spillet længere og længere op på AC Horsens' banehalvdel, men uden at skabe de helt store chancer.

AC Horsens sled kampen igennem for at vise at holdet er godt nok til SAS Ligaen, og på trods af det tiltagende Brøndbypres lykkedes det ganske ofte for jyderne at kæmpe sig ud af problemerne. Brøndby IF, derimod, havde ofte problemer med at få det velkendte kombinationsspil til at lykkes; afleveringerne var for uskarpe og ganske ofte blev spillet presset sammen på midten af banen, og var dermed nemt for hjemmeholdet at bryde op. Cheftræner Michael Laudrup havde valgt at spare Morten Skoubo, der måtte starte på bænken, og Elmander i front fik sjældent noget ud af sine anstrengelser.

Nyt blod i 2. halvleg

I takt med, at halvlegen skred frem lykkedes det for Brøndby at få et solidt overtag, men østjydernes forsvar stod godt, og da Brøndbys ellers så stærke fløje ikke fik spillet til at flyde, var det relativt nemt for Mads Rieper & Co. i Horsensforsvaret at dæmme op for det blå-guel opspil.

Michael Laudrup tog konsekvensen af dette i pausen, hvor han skiftede Martin Retov og Kasper Lorentzen ud til fordel for Johan Absalonsen og Morten Skoubo. Denne offensive rokade skulle rette op på de mangler som Brøndby havde vist i første halvleg, og der gik heller ikke mere end 10 minutter før Absalonsen var tæt på at åbne scoringen, men hans skud blev parreret op på overliggeren af Horsenskeeper Søren Jochumsen.

Sejrsrækken brudt

Med Morten Skoubo i front blev der mere plads til Johan Elmander, som kom mere med i spillet på sin vante plads, og i størstedelen af anden halvleg foregik spillet mere eller mindre på hjemmeholdets banehalvdel.

Per Nielsen var tæt på at score, men hans forsøg blev reddet på stregen, og da det lykkedes for det heroisk kæmpende AC Horsens-spillere at holde Brøndby IF fra scoring, blev det dermed oprykkerne fra Horsens, der forhindrede de danske mestre i at hente den 8. ligasejr i træk.

Kampen