Første nederlag

28.08.2005 20:45

Status før aftenens udekamp i Århus var at Brøndby IF befandt sig i toppen af SAS Ligaen og AGF i bunden. Det er der efter aftenens kamp for så vidt ikke ændret ret meget på.

Men hvor århusianernes træner, Sören Åkeby, efter 3-0 sejren nu kan vejre morgenluft, må cheftræner Michael Laudrup lægge ansigtet i mere bekymrende folder efter at Thomas Rytter og Per Nielsen begge måtte udgå med skader.

Massivt pres

Der var kun gået seks minutter da en mislykket tilbagelægning solgte Kim Daugaard i venstre forsvarsside og gav frit løb for AGF's Morten Rasmussen. Karim Zaza, der afløste Casper Ankergren i Brøndbymålet, måtte som sidste mand dække målet bedst muligt, men fik samtidig fældet Morten Rasmussen i det kriminelle felt. På det efterfølgende straffespark bragte Johnny Hansen glæde til de indtil da hårdt prøvede AGF tilhængere.

Målet blev startskuddet for et massivt Brøndbypres, og med ryggen mod muren kæmpede hjemmeholdet alt hvad de havde lært for at holde Brøndby fra scoring. Det lykkedes Brøndby at presse AGF helt tilbage, og det virkede som om det bare var et spørgsmål om tid inden udligningen skulle komme. Chancerne kom, men ind ville bolden ikke. Det massive pres efterlod dog også plads til AGF kontraløb, og efter godt 21 minutter var det tæt på at blive 2-0, men Karim Zaza reddede flot hovedstøddet på Thomas Lindrups indlæg.

Intet lykkedes

Nyindkøbte Thomas Rasmussen fik chancen fra start på venstrekanten, men måtte allerede efter 26 minutter trække ned i forsvaret, da Rytter må udgå med en skade. Thomas Rasmussen havde dog allerede vist gode takter på venstrekanten med hurtige ryk og gode indlæg.

AGF'erne fortsatte fighten og begik samtidig mange frispark i deres iver for at holde Brøndby fra scoring. I det 25. minut blev Kim Daugaard således væltet omkuld, men på trods af at forseelsen foregik i målfeltet, dømte dagens dommer frispark uden for feltet.

Anden halvleg blev en ørkenvandring for de blå-gule der gang på gang måtte se deres anstrengelser løbe ud i sandet. Efter godt 10 minutter af 2. halvleg omsatte Morten Rasmussen på flot vis et kontraangreb til 2-0, og efter 70 minutter gentog han kunsten. Intet ville lykkes, og som ekstra salt i såret stødte indskiftede Thomas Hansen og Per Nielsen hovederne sammen i slutfasen, hvorefter Per Nielsen måtte udgå og efterfølgende køres på hospitalet.

Og en gennemført offday fik endelig sin afslutning.