En lige og vanskelig kamp i vente

05.08.2005 08:31

Brøndby har gennem tiden ikke givet ved dørene, når modstanderen i SAS Ligaen som på lørdag har heddet AaB. Netop nordjyderne er det hold, der har haft det allersværest på Brøndby Stadion i Superligaens levetid.

Lørdagens kamp er den 24. hjemmekamp mod AaB, og i de 23 første har Brøndby kun tabt én gang. Det var 12. april 1999, hvor nordjyderne rejste hjem med en 2-1-sejr. Derudover tæller statistikken 13 Brøndby-sejre og ni uafgjorte. Målscoren er ret så suveræn i Brøndbys favør: 43-17, hvorimod den generelt i Superligaen hedder 79-59 til de blå-gule.

Tæller mand både ude- og hjemmekampe, kan det konstateres, at Brøndby har pænt fat i AaB. I de seneste 10 kampe er det blevet til fire sejre, fem uafgjorte og blot ét nederlag. Det kom 10. august 2002. Siden har AaB altså ikke slået Brøndby.

Lige kamp i sigte

Brøndbys chancer for at holde den flotte statistik, der nu siger otte hjemmekampe i træk uden at indkassere et mål, er til stede, om end lørdagens modstander, AaB, har scoret i to af de seneste tre kampe på Brøndby Stadion. Derudover har de seneste mange kampe mod netop AaB været meget lige.

Senest nordjyderne gæstede den københavnske vestegn var 13. marts, hvor de to hold spillede 1-1. Allan Gaarde, der nu ikke længere er i klubben, lavede målet til 1-0, mens Per Nielsen sørgede for udligningen. I de to klubbers seneste møde blev resultatet 3-3 på Aalborg Stadion, og igen var det en forsvarsspiller, Daniel Agger, der sikrede Brøndby det ene point.

I det hele taget har Brøndby og AaB spillet en del kampe uafgjort de seneste sæsoner. Alle tre indbyrdes opgør i sidste sæson endte med pointdeling, og fem af de seneste seks møder er endt i remis. Kun kampen 18. april sidste år endte anderledes. Brøndby kørte således AaB helt over og vandt 4-0.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk

 Daniel Agger i nærkamp med AaB's Simon Bræmer

Daniel Agger og resten af Brøndbyholdet står foran en vanskelig kamp mod AaB i morgen på Brøndby Stadion.