DBU-bøde til Brøndby IF

15.08.2005 10:02

I det 64. minut af kampen mellem Brøndby IF og FC Midtjylland i sæsonpremieren blev der skudt en raket ind på banen på Brøndby Stadion. Syv minutter senere gentog hændelsen sig. På opfordring fra stadionspeakeren blev den ansvarlige udpeget, pågrebet af Brøndby Stadions kontrollører og overgivet til politiets varetægt.

Jubel

Brøndbyspillerne jubler efter scoringen til 3-0 mod FCM.

I overensstemmelse med DBU's love indberettede kampens dommer, Emil Laursen, episoderne, og på baggrund af indberetningen og Brøndby IF's redegørelse har DBU's DM-Disciplinærudvalg besluttet at idømme Brøndby IF en bøde på 3.000 kr.

Udvalget noterer sig at Brøndby IF reagerede prompte da episoden opstod og fik lokaliseret gerningsmanden som efterfølgende blev anholdt af Glostrup Politi og sigtet for at have bragt andres liv i fare. Brøndby IF vil i forbindelse med retsagen mod den sigtede rejse krav om erstatning for den bøde som DBU har idømt Brøndby IF.

Skærpet kurs

Både Brøndby IF og Glostrup Politi har skærpet kursen over for ballademagere som forsøger at ødelægge den positive fodboldoplevelse på Brøndby Stadion. Det betyder at ballademagere som pågribes af Brøndby Stadions kontrollører straks overgives til politiet. Også domstolene har med en række kendelser markeret at ballademagere ikke hører til på landets fodboldstadions.

Hjælp fra tribunerne

Brøndby IF oplever i højere grad at tilskuerne tager et ansvar for at udpege personer som overtræder Brøndby Stadions ordensreglement. Det er Brøndby IF taknemmelig for, da det giver Brøndby Stadions kontrollører en endnu bedre mulighed for at sikre at Brøndby Stadion forbliver et hjemsted for positive fodboldoplevelser.

Herudover samarbejder Brøndby IF og Brøndby Support, der er officiel fanklub, om at skabe positive fanoplevelser i forbindelse med Brøndby IF's kampe.

Læs mere om