2 div: U-21 klar til sæsonstart

05.08.2005 11:01

De talentansvarlige i klubben har en god fornemmelse forud for U-21 holdets sæsondebut i 2. division Øst på søndag. Efter oprykningen i foråret blev sikret på suveræn vis, som vinder af Danmarksseriens kreds 2, står Brøndbys 2. hold foran en stor udfordring mod bedre modstandere i landets 3. bedste række.

Hæderskronede B 93, der er nedrykker fra 1. division, er søndag den første modstander i den nye 2. division Øst, der også tæller hold som Holbæk, Næstved, KB (FCK2), Værløse, Stenløse, FC Roskilde og lokale hold som Glostrup, Hvidovre og Avarta.

Efter oprykningen blev en realitet tidligt på sommeren, har arbejdet bag kulisserne gået på at optimere forholdene til de nye og større opgaver.

- Sportsligt har vi en meget ung og talentfuld trup af spillere, og vi fortsætter den kurs vi har kørt de seneste mange år, indleder talentchef Kim Vilfort og fortsætter.

- Vi har i øjeblikket en trup på 15 spillere på 20 år og under, og det er helt i tråd med vores talentudvikling. Vi har nogle såkaldte "buffer"-spillere der egentlig hører til på ynglingeholdet, men som lejlighedsvis rykkes op i U-truppen til kampe og træning. Derudover får vi jo altid spillere ned fra A-truppen til kampene, så vi har en god balance, fortæller Vilfort der har haft rigeligt at se til de seneste uger.

- Uden for banen stilles der nogle større krav, især omkring afviklingen, og det har vi en god erfaring i, så det er ikke noget der volder besvær. Der er vi godt gearede til kampene, hvor der formentlig kommer flere tilskuere end til DS-kampene - især mod de lokale hold som Glostrup og Hvidovre.

Top 5 indenfor rækkevidde

Med en af ligaens yngste hold, venter der mange udfordringer mod modstandere, der ofte har masser af erfaring og divisionskampe i benene. Truppen rummer helt unge og talentfulde spillere, og det får træner Tom Køhlert til at se optimistisk på den første sæson i 2. division.

- Jeg tror på en god sæson og en top 5 placering er inden for rækkevidde. Det er selvfølgelig med udgangspunkt i at vi ofte har 2-4 spillere med fra A-truppen, mener Køhlert.

På minussiden tæller dog at en offensiv-profil som Marc Olsen fortsat døjer med sin lysken-skade, ligesom også "bobleren" Nicolai Agger for tiden er skadet.

Holdet har haft en ganske fin opstart, med en stribe gode træningskampe. Senest ved Avarta Cup, hvor holdet spillede uafgjort med Avarta og KB, mens Frem 2 blev besejret 2-1. Tidligere blev det 2-0 mod 1. divisionsholdet Fremad Amager, mens det unge hold også gjorde det fint mod Nykøbing Falster Alliancen trods et nederlag.

Adgangsforhold

Entré til hjemmekampe er 30 kr. for voksne, og 15 kr. for børn/pensionister. Sæsonkortholdere har gratis adgang til kampene, der afvikles på bane 2 bag Brøndby Stadion, lige ved klubhuset.

Du kan tjekke hele U-21 holdets kampprogram i 2. division Øst her.

U-21 holdet sikrede oprykning til 2. division

U-21 holdet fejrede oprykningen til 2. division, hvor der nu venter større udfordringer.