To et halvt år siden straffespark

26.04.2005 13:11

Det var Brøndbys forsvarsspiller, Dan Anton Johansen, der slog sejren fast, da Brøndby senest mødte Randers FC i SAS Ligaen. Morten Skoubo havde bragt gæsterne på 1-0 på Randers Stadion 23. oktober, mens Dan Anton blev sat til at sparke straffespark ti minutter før tid. Han scorede sikkert på dét, der er klubbens senest tilkendte straffespark... på udebane, altså.

For kigger man udelukkende på kampe afviklet på Brøndby Stadion skal man meget langt tilbage i historiebøgerne for at at finde et straffespark til Brøndby. Senest de blå-gule fik tilkendt et forsøg fra pletten i egen hule var 23. november 2002, hvor Brøndby nedsablede Farum Boldklub med hele 7-1. I kampens overtid fik Brøndby straffespark, og Auri Skarbalius scorede sit første mål for klubben. Siden har Brøndby spillet 37 hjemmekampe uden at få straffespark.

Ingen andre SAS Ligaklubber skal så langt tilbage for at finde deres seneste straffespark på hjemmebane. AaB kommer tættest på - og alligevel langt fra. Seneste AaB-straffe i Aalborg var 15. august sidste år.

I alt er der dømt 584 straffespark i SAS Ligaens historie. 434 er konverteret til mål, mens Poul Hübertz i forrige runde brændte det 150. spark gennem tiden. Endnu har ingen spiller scoret på straffespark i foråret. De seneste fem i træk i Superligaen er misbrugt.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk og Elbech & Thomsen

Taktiksnak i udebaneopgøret mod Randers

Det var i Randers Dan Anton Johansen slog sejren fast på straffespark.