Statistikken ikke med Brøndby

13.04.2005 13:20

Mens Brøndby har været suveræne mod Viborg i SAS Liga-kampe på Brøndby Stadion de seneste par sæsoner, er historien en lidt anden, når man ser på resultaterne på Viborg Stadion. Brøndby har således kun vundet to af de seneste 10 kampe i domkirkebyen, og seneste sejr kom så langt tilbage som 18. marts 2001, hvor de blå-gule tog hjem med en 3-1 gevinst i bagagen.

Dengang sørgede Ruben Bagger, Per Nielsen og Søren Krogh for udesejr efter at Brøndbys onde ånd i Viborg-sammenhæng, Søren Frederiksen, havde bragt hjemmeholdet på 1-0 efter 15 minutter.

Angriberen har altid været i stand til at finde vej til netmaskerne, når modstanderen har været Brøndby. Siden sæsonen 1997/1998 har Frederiksen scoret 10 gange mod Brøndby - og næsten altid to mål hver sæson, uanset om han har spillet for Viborg som nu, eller tidligere AaB.

Absalonsen

Johan Absalonsen i 1-0 sejren over Viborg på Brøndby Stadion i efteråret.

En ting, der er vigtig, hvis man vil vinde fodboldkampe, er at finde vej til målet. Det har Brøndby heldigvis ikke haft problemer med på Viborg Stadion, hvor viborgenserne ikke har holdt buret rent mod Brøndby siden september 1999. Dengang blev det til en 2-0 sejr på mål af Heine Fernandez og Hans Eklund.

Flest mål mod Brøndby

Ingen spiller i SAS Ligaen har nemlig scoret flere mål mod Brøndby gennem tiden. I alt har Søren Frederiksen scoret 20 af sine 138 ligamål mod netop Brøndby for Viborg, Silkeborg og AaB.

"Frede" indledte sit blå-gule bombardement i september 1993, og hans sidste mål mod Brøndby faldt i april 2004, da han som indskifter satte målscoringen i gang på Viborg Stadion i en kamp, der efter 0-0 ved pausen endte med hele 3-2.

I alt har Søren Frederiksen scoret 14 gange for Viborg, fem gange for AaB og en enkelt gang som Silkeborg-spiller, når modstanderen har været Brøndby.