Skoubo pokalhelt mod FCK

06.04.2005 17:27

Først havde han en kæmpe chance i det lille målfelt, som han brændte på det skammeligste ved at sende bolden langt over mål. Men da chancen bød sig anden gang var han sikkerheden selv. Morten Skoubo blev aftenens pokalhelt på Brøndby Stadion, da han i det 78. minut i pokalbraget mod F.C. København, scorede kampens enlige mål efter oplæg af Jonas Kamper.

Dermed sikrede de blå-gule sig med 1-0 sejren et godt udgangspunkt inden det andet semifinaleopgør i Parken om 14 dage. Brøndby var klart banens bedste, og det var tydeligt allerede fra kampens første fløjt, blæst af en skidt-dømmende Kim Milton. Udover et stolpeskud af Jesper Bech, formåede gæsterne ikke at tilspille sig yderligere chancer overfor et Brøndbyforsvar, der viste samme niveau som i efterårssæsonen.

Masser af chancer

Længe lignede det dog de tre foregående kampe Brøndby har spillet. Der blev produceret masser af målchancer, spillet var rigtig godt og indstilling fin. Men målene udeblev i lang tid, helt indtil Skoubo forløsende scoring et lille kvarter før tid.

Johan Elmander fik kampens første store chance, efter Martin Retov havde fundet ham på en flot stikning i dybden. FCK's målmand Benny Gall var hurtigt ude af sit mål, og Elmanders lidt sløve afslutning blev blokeret. 2 minutter senere brændte det igen på foran Galls mål. Elmander spillede Kahlenberg flot fri og bolden blev smidt lige ind til en fri Skoubo, men hovedstødsafslutningen blev overplaceret.

Også Kahlenberg havde en god mulighed på hovedet i det lille felt, men den ellers normalt så stærke midtbanespiller var endnu engang et stykke fra sit normale niveau. Få minutter efter forsøgte han med en behersket inderside mod det fjerneste hjørne, dog uden held.

I slutningen af halvlegen havde en overtændt Jesper Bech listet sig med frem i feltet, og en halvkikset afslutning tog indersiden af stolpen.

En af halvlegens mest omdiskuterede hændelser var da Peter Møller gik alt for voldsomt til Ankergren. Peter Møller viste total mangel på respekt, og han tog overhovedet ikke hensyn til modstanderen, med det resultat at den usympatiske svinestreg kostede Ankergren et minde på knæet de næste mange uger.

Forløsning

Jonas Kamper kom på banen straks fra 2. halvlegs start, og taktikken blev sadlet om til at ligne mere en 4-4-2 opstilling. Og Jonas Kamper fik sat tryk på højrekanten, og selvom Kamper måske stadigvæk mangler den sidste selvtillid for at nå topformen, var han med sin gejst og løbevillighed et frisk pust i en Brøndbydomineret kamp.

FCK's frontløbere Santos og Møller var kampen igennem i et jerngreb, og de fik ikke et ben, eller hoved for den sags skyld, til jorden. Daniel Agger og Per Nielsen var dem klart overlegne med stærkt og forudseende forsvarsspil.

Morten Skoubo lignede længe en skygge af sig selv, og da han brændte en mega chance i det 73. minut, var det næsten som om en forbandelse hvilede over målene på Brøndby Stadion. Men Skoubo bevarede gejsten og da han fem minutter senere fik en lang tå på et indlæg fra Jonas Kamper, havde Skoubo sparket yderligere liv i pokaldrømmene. En tiltrængt succesoplevelse for Skoubo, der måtte sande at der ikke er langt fra succes til fiasko - og omvendt i fodboldens forunderlige verden.

Brøndby fik sig den succesoplevelse holdet havde brug for. I krogene på stadion blev der efterfølgende snakket om forløsning og vendepunkt. Returopgøret spilles i Parken om 14 dage, og søndag gælder det topkampen i SAS Ligaen mod netop F.C. København i Parken.

Drømmen om en plads i pokalfinalen lever i bedste velgående - takket være Skoubos lange tå.