Samfundsregnskab 2004

14.04.2005 15:37

Brøndby IF har i mange år været kendt for sit sociale engagement ikke alene i lokalsamfundet, men i hele landet.

Første gang det blå-gule samfundsengagement blev dokumenteret var i 2001 i klubbens første samfundsregnskab. Det viste at Brøndby IF bidrager med andet end de sportslige resultater og er andet og langt mere end et børsnoteret aktieselskab med et 1. hold i Danmarks bedste fodboldrække. Dette billede går igen i samfundsregnskabet for 2004.

Kamper

Jonas Kamper med en af Brøndbys kommende stjerner.

Samfundsregnskabet er en opgørelse af Brøndby IF's samfundsengagement i form af det frivillige arbejde og den sociale ansvarlighed, som mange mennesker i og omkring Brøndby IF udøver gennem deres engagement i Brøndby IF. Regnskabet belyser den værdi, Brøndby IF har for de involverede og lokalsamfundet samt værdien af de ressourcer, som gør aktiviteterne mulige.

I 2004 er udviklingen kendetegnet ved:

  • Fremgang i medlemsskaren på 7,5 % og fremgang i antallet af aktive medlemmer på 10,7 %.

  • Fremgang på 2 % i Brøndby IF's samlede samfundsbidrag fra 2003 til 2004.

  • De frivilliges indsats svarer til 72 fuldtidsstillinger.

  • Fald fra 2001 til 2004 på 57 % i politiets udgifter til fodboldkampe på Brøndby Stadion.

  • Succes for integrationsprojektet "Fra Bænken til Banen".

  • Øget samarbejde med eksterne partnere om sociale aktiviteter.

Samlet set viser samfundsregnskabet, at Brøndby IF bidrager positivt til samfundet med sine aktiviteter. De dele af Brøndby IF's bidrag, som kan værdiansættes, er steget til kr. 35,7 mio. (2003: 35,0 mio.)

Desuden viser samfundsregnskabet, at antallet af medlemmer er steget, hvilket er et udtryk for, at Brøndby IF's bidrag til samfundet er øget. Som idrætsklub bidrager Brøndby IF til fremme af motion og sundhed samt fællesskab og sammenhold i lokalområdet.

Endelig viser samfundsregnskabet, hvordan Brøndby IF medvirker til at håndtere nogle af de problemstillinger og dilemmaer, der præger Brøndby IF, lokalsamfundet og samfundet generelt, heriblandt integration af nydanskere.

Ekstra på brondby.com