Nederlag i Parken

10.04.2005 16:36

40.654 feststemte tilskuere dannede en flot kulisse til aftenens "new firm" mellem F.C. København og Brøndby IF i Parken. Brøndby gik ind til kampen med et 9-points forspring, og med selvtillid i bagagen efter onsdagens pokalsejr over netop F.C. København. Her til aften var der dog bygget totalt om på rollerne.

En formstærk modstander straffede i første halvleg personlige fejl med to vigtige scoringer, og derefter var det op af bakke for Brøndby, der ellers gjorde det udmærket i perioder.

F.C. København var stærke i kontrafasen, men det var på et heldigt frisparksmål i 2. halvleg, at kampens sidste og afgørende scoring blev sat ind til sikker hjemmesejr på 3-0. Dermed tabte Brøndby 3 vigtige point i toppen af SAS Ligaen, men foråret byder stadig på masser af kampe og point at spille om.

Fight og intensitet

F.C. København havde tydeligt lært lektien efter onsdagens nederlag på Brøndby Stadion, og pressede Brøndbys midtbane, og forhindrede dermed de blå-gules spilopbygning, hvilket var tydeligst i første halvleg. Underholdningen var i top, med aggressivt målsøgende spil fra begge hold, men det blev hjemmeholdet der kunne gå til pause med fuldt udbytte.

I pausen tog cheftræner Michael Laudrup konsekvensen af slapt forsvarsspil i venstre side. Kim Daugaard kom ind i stedet for Asbjørn Sennels. Noget andet var der dog også blevet talt om i pausen, for Brøndby startede på en frisk med gejst og indstilling i top.

Hver bold blev der kæmpet for, og i store dele af halvleg var der tilløb til en blå-gul scoring. Johan Elmander var tættest på at score på en friløber, men afslutningen var alt for dårlig. Elmander valgte lige nøjagtig den eneste forkerte beslutning - han skulle have taget et træk udenom målmanden.

Ikke lang tid efter vendte kampen igen, norske Hoseth tog et frispark godt udenfor Casper Ankergrens mål; bolden blev heldigt rettet af, af en Brøndbyspiller og snød dermed Brøndbys målmand.

Indskiftningen af hhv. Mads Jørgensen og Morten Wieghorst skabte endnu mere plads frem af banen, men lige meget hjalp det; F.C. København vandt 3-0 i en kamp hvor de blå-gule gav første halvleg til hjemmeholdet, og derefter ikke formåede at score på chancerne i anden halvleg.

Dét straffede københavnerne, og F.C. København kan dermed avancere til en andenplads i SAS-Ligaen - nu 6 point efter Brøndby IF der næste weekend skal på en svær opgave ude mod Viborg.