Mulighed for mål

14.04.2005 08:00

Det er et Viborg-hold med problemer på hjemmebane i denne sæson, der venter i lørdagens fremskudte tv-opgør i SAS Ligaen. Holdet er kun på en sjetteplads på listen over hjemmehold med seks sejre, to uafgjorte og to nederlag. Men fremfor alt har Ove Christensens mandskab haft svært ved at få puttet bolden i nettet, og det kan blive til Brøndbys fordel på lørdag.

I de 10 hjemmekampe har Viborg kun scoret 14 mål, og kun bundholdene Herfølge og Randers har nettet færre gange på eget græs. Dog skal viborgenserne roses for et godt forsvar på Viborg Stadion, hvor der kun er gået ni mål ind på Jesper Christiansen.

I SAS Ligaen som sådan vejes de manglende mål op af en solid defensiv. Viborg har det næstbedste forsvar med 25 mål mod sig. Kun Brøndby overgår med 15 scoringer mod Ankergren & Co.

Ankergren

Ankergren redder et skud i efterårets liga-opgør mod Viborg. Heller ikke den gang lykkedes det den grønblusede at score.

Tilbage til '68?

I det hele taget er Viborg dog et af de mindst scorende hold i SAS Ligaen med kun 27 scoringer i de 22 kampe indtil videre. Kun de tre bundhold har lavet færre mål end Viborg. Randers FC er kommet på tavlen 17 gange, Herfølge har scoret 22 mål, og FC Nordsjælland har fundet vej til netmaskerne 23 gange.

Skulle det mod forventning ikke lykkes for Brøndby at score på Viborg Stadion, vil det være fjerde ligakamp på stribe. Det er aldrig nogensinde overgået Brøndby før i Superligaens historie. Faktisk skal man godt og vel en menneskealder tilbage for at finde fire kampe i træk uden Brøndby-mål. I Sjællandsserien i 1968 spillede de blå-gule hele fem kampe i streg uden at komme på tavlen...

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk
og Elbech & Thomsen