Målløs

24.04.2005 16:24

Chancerne var der - men ind ville bolden ikke. Forårets kedelige tendens med ufattelig mange brændte chancer, fortsatte i aftenens hjemmekamp mod Silkeborg. En kombination af sjusk, manglende skarphed, tilfældigheder og en stor indsats af Henrik Ibsen i Silkeborg-målet, betød at Brøndby endnu engang gik målløse fra banen.

Med 0-0 foran hele 19.089 tilskuere på Brøndby Stadion, tabte topholdet endnu to vigtige point i toppen, mens et hårdtarbejdende Silkeborg-hold fik hvad de kom efter.

Ibsen i vejen

Brøndby lagde klart bedst ud med et voldsomt pres i kampens indledende fase. Jonas Kamper på højrekanten virkede særligt veloplagt, og han kom til mange indlæg og afslutninger i dagens kamp. Silkeborg-ben, Henrik Ibsens handsker og fødder og overlæggeren var dog i vejen, og allerede kort inde i kampen, sad man med dén fornemmelse som i forårets andre kampe - at bolden simpelthen ikke ville ind.

I den anden ende var det sparsomt hvad Casper Ankergren havde af opgaver, og dem der var klarede han på sikker vis, met et solidt forsvar foran sig. Sebastian Svärd spillede atter på højrebacken, og bortset fra et par enkelte skønhedsfejl, gjorde han det atter godt i både defensiven og offensiven.

Skuffende derimod var dog Johan Elmander, der ofte valgt den forkerte beslutning. Ikke fordi indstillingen fejlede noget - den var såmænd udemærket, men han flakkede for meget i sit spil og holdt for meget på bolden. Morten Skoubo var derfor meget alene i feltet, men han formåede flere gange at kontrollere bolden til medspillerne, men de afsluttede for dårligt mange gange. Skoubo selv kom dog også frem til chancer, bl.a. en stor hovedstødsmulighed i det lille felt, men også han manglede skarpheden - og heldet.

Ibsens lange arm

Silkeborg-spillerne kæmpede bravt, næsten som var det med livet som indsats, og de kom derfor mange gange i vejen for afslutninger og indlæg. Offensivt bød de slet ikke med noget i 2. halvleg, og Brøndby havde derfor masser af plads til opspillet. Det blev ofte for langsomt og omstændigt, og mod en kompakt modstander, manglede holdet de fornødne resourcer, og evner, til at komme afgørende igennem. De løse chancer og skudmuligheder faldt ikke til Brøndbys fordel. Spillerne bevarede dog troen på sejr, mens Silkeborg kæmpede videre for i hvert fald det ene point.

Til slut pressede Brøndby voldtsomt på med lange bolde ind til Elmander, Skoubo og indskiftede Ruben Bagger, og det blev til et par farlige situationer. Tættest på kom Morten Skoubo, der forlængede Mads Jørgensens bold mod den fjerneste stolpe. Med retning mod målhjørnet havde størstedelen af de 19.089 tilskuere set dén bold inde og jubelen var klar til bryde løs, men storspillende Henrik Ibsen's lange arm, kom atter i vejen - et godt billede på kampen.

Dermed tabte Brøndby to point i topstriden - endnu engang pga. mange brændte chancer...

Ekstra på brondby.com