Laudrup: Taber kampen to gange

10.04.2005 22:05

 - Overordnet set var det en fortjent sejr til FCK, som jeg dog kan ærgre mig over, at vi taber to gange i løbet af de 90 minutter. Vi starter godt, men går så helt ned efter de scorer deres første mål. Vi giver mere eller mindre 2 mål væk, og generelt var første halvleg meget skidt. Anden halvleg var faktisk OK, men meget symptomatisk for os, scorer de på et spark fra 35 minutter, der bliver rettet af.

Michael Laudrup er godt klar over, at hans hold har sat sig selv under et gevaldigt pres, og han forsøger ikke bortforklare udviklingen.

- I dag begår vi nogle fejl, som vi bliver straffet for. Vi kan ikke give en halvleg væk til FCK og slippe godt af sted med det, hvilket tydeligt kan ses i dag.

- I anden halvleg kommer vi igen godt fra start, og vi har chancerne til at komme ind i kampen igen. Vores problem viser sig bare tydeligt, og med 1 mål i nu 4 kampe, er det vist åbenlyst at vi snart skal til at udnytte de chancer vi faktisk producerer.

Tryllestaven

- Når man ser de chancer vi brænder gang på gang er det klart, at der ikke bare er tale om uheld. Vi skaber chancerne, og vi træner afslutninger. Det eneste der kan løsne op er nogle succesoplevelser. Vi har brug for at vinde nu, det er det eneste der hjælper i sådan en situation.

- Jeg regner da med, at vi også skal have trænet afslutninger i ugen der kommer, men der er ikke nogen magisk løsning, eller en tryllestav, der pludselig får boldene i mål. Der skal arbejdes videre, vi skal vinde en turneringskamp, og have nogle gode oplevelser.

- Det er vigtigt at vi holder fast i, at spillet overordnet set fungerer, bortset fra første halvleg i dag altså, og at vi kommer frem til rigeligt med chancer. Selvfølgelig tager vi ting med, der skal forbedres, men det havde været en lidt anden opgave, hvis spillet slet ikke havde fungeret, fortæller cheftræneren.

Ingen panik

- Med 6 og 7 point til nummer 2 og 3 er mesterskabskampen åbnet igen, men det får os ikke til at gå i panik. Jeg er ikke nervøs for det der sker, men accepterer det som det nu er, og arbejder videre. Det er selvforskyldt, at vi har smidt en del af forspringet væk, og vi skal selv finde tilbage i den gode rytme.

- Det eneste vi kan gøre er, at fokusere på næste kamp. Næste kamp skal vindes, og så må vi kigge videre derefter. Alt andet end næste kamp er ligegyldigt, og nu skal vi hjem og have humør på, og sørge for, at alle kender opgaverne.

Michael Laudrup runder seancen af med den skrivende presse, og begiver sig mod de mange ventende kameraer. Sådan en aften som i aften er altid ekstra travl for Brøndby IFs cheftræner.