De brændte chancers kamp

02.04.2005 14:22

17.195 tilskuere fik masser af spænding, dramatik og målchancer da SAS Ligaens to tophold mødte hinanden på Brøndby Stadion. Brøndby spillede i lange perioder forfølgerne FC Midtjylland ud af banen, og holdet producerede stribevis af målchancer.

Johan Elmander, Thomas Kahlenberg og Morten Skoubo havde flere gode muligheder, men i det midtjyske mål stod Ola Tidman en fremragende kamp med mange vigtige redninger. Stik mod spil og chancer var det dog udeholdets David Nielsen der i 2. halvleg kunne score kampens enlige mål, da han udnyttede passivt forsvarsspil foran Casper Ankergen i målet.

Dermed tabte Brøndby for første gang i SAS Ligaen siden premieren i juli måned sidste år mod OB. Før dagens opgør var det blevet til 19 kampe i træk som ubesejret.

Chancer på stribe

Brøndby startede kampen bedst, og FC Midtjylland havde i lange perioder svært ved at få bolden ud af forsvarszonen. Når det endelig lykkedes var især Daniel Agger stærk til at bryde spillet, og foran var Kim Daugaard og Martin Retov dygtige til at samle 2. boldene.

I kampens første 20 minutter stod der blå-gul dominans på det hele, og Ola Tidman i FCM-målet havde rigeligt at gøre med at afværge Brøndby-forsøg. Johan Elmander, Martin Retov og Mads Jørgensen burde have scoret på talrige chancer. Sidstnævnte blev i øvrigt snydt for et klokkeklart straffespark, da han blev skubbet kraftigt i ryggen. Dommer Miltons fløjte var dog tavs, og det er fortsat langt over 2 år siden holdet har fået et straffespark hjemme i SAS Ligaen.

Kampen igennem havde Brøndby stribevis af dødbolde, især hjørnespark hvor brondby.coms udsendte stoppede med at tælle efter det syvende hjørnespark indenfor de første 30 minutter. De blev dog aldrig farlige for alvor, og det var tydeligt at modstanderen endnu engang havde læst godt på lektien. Med de mange hovedstødsstærke spillere bør holdet få mere ud af standardsituationerne end tilfældet er.

Antiklimaks

Det tændte hjemmehold fortsatte takterne i 2. halvleg med hurtigt og målsøgende spil. Kahlenberg blev noteret for en god afslutning, Retov det samme, mens Elmander ufortrødent fortsatte med at teste Ola Tidman i FCM-målet. Han havde dog en af sine bedre dage, og den indtil i dag relativt ukendte keeper, var absolut en af banens bedste spiller.

Midtvejs i 2. halvleg skete det som ikke måtte ske, men som desværre er hændt lidt for ofte på Brøndby Stadion de senere år. Efter total overvægt i spil og chancer, lykkedes det FCM at score på en af holdets eneste chancer i kampen. Efter Pimpongs gennembrud på højrekanten blev bolden sendt indover, hvor Dan Anton Johansen var uopmærksom og efter Ankergren reddede i første omgang, kunne David Nielsen uhindret udplacere til jysk føring.

Trænerteamet tog affære og skiftede to defensive midtbanespillere ind, men hverken Sebastian Svärd eller Morten Wieghorst kunne ændre slagets gang. Taktikken blev ændret til lange bolde, men der manglede folk til at samle nedfaldet op, og FCM forsvarede godt og kløgtigt. Med den ene scoring havde de fået hvad de kom efter, og det var aldrig en kamp de hverken kunne eller ville styre.

Brøndby formåede ikke at score foran et forventningsfuldt hjemmepublikum, der kunne konstatere at det blot er lykkedes holdet at score en gang i forårets ligaopgaver. For at gøre ondt værre blev Daniel Agger præsenteret for det røde kort i overtiden, efter to lidt hårdt dømte gule kort. Synd for den stærke forsvarer der var blandt banens bedste.

Brøndby holder dog fast i 1. pladsen, nu med otte point ned til FC Midtjylland på 2. pladsen. I næste spillerunde venter F.C. København i Parken, en kamp der som minimum skal resultere i et point.

Ekstra på brondby.com