Brøndby IF tror på uddannelse

26.04.2005 12:00

7 ud af 14 spillere i U-truppen kombinerer fodboldkarriere med en uddannelse, og 5 har allerede afsluttet en 3-årig ungdomsuddannelse. Blandt 1. Ynglinge og 1. Junior er samtlige spillere i gang med en eller anden form for uddannelse ved siden af fodbolden.

- I centrum for vores talentudvikling står målsætningen om at udvikle hele mennesker, idet der også vil være et liv efter fodboldkarrieren. Vi opfordrer de unge talenter til sideløbende med fodboldkarrieren at tage en uddannelse, og vi gør hvad vi kan for at støtte dem under deres uddannelse. Vi anser det for meget vigtigt at de unge spillere får i hvert fald et udgangspunkt for anden beskæftigelse hvis talentet ikke rækker, eller når fodboldkarrieren slutter, fortæller talentchef Kim Vilfort.

Ungdomsspiller

For at understøtte uddannelsen af de unge spillere samarbejder Brøndby IF med Ishøj/Høje Taastrup Handelsskole, hvor der er oprettet fodboldklasser for at gøre det lettere for talenterne at kombinere fodbold og uddannelse.

Brøndby Gymnasium

For at styrke uddannelsen af Brøndby IF's unge spillere er Brøndby IF aktiv samarbejdspartner i etableringen af det selvejende Brøndby Gymnasium som tager imod de første studerende i august 2005.

- Erfaringer fra førende europæiske fodboldklubber viser, at et tæt samspil mellem skole og klub har afgørende betydning for talentudviklingen. Jo større fleksibilitet i forhold til træning og skolegang, desto bedre fodboldspillere får vi udviklet i en tidligere alder, fordi de unge spillere dermed kommer tættere på den træningsmængde som professionelle spillere oplever, fortæller Brøndby IF's ITU-træner, Peder Siggaard.

Brøndby Gymnasium er kendetegnet ved stor fokus på it, idræt og internationalisering og tilbyder holdundervisning i fodbold og håndbold. Herudover betyder den fleksible undervisningsform et tæt samarbejde med de idrætsforbund, hvor de studerende dyrker deres eliteidræt.

Ekstra på brondby.com