Uafgjort og spillemæssig fremgang

12.09.2004 20:17

Aab er kommet rigtigt dårligt fra start i efteråret og lå således på næstsidste plads i SAS Ligaen inden dagens kamp mod Brøndby IF. Dette skulle udnyttes, og spillemæssigt var det også klart, hvem der er kommet bedst fra land i ligaen.

Per Nielsen og co. viste fra start at de blå-gule ville gå efter alle tre point. Johan Elmander og Morten Skoubo jagtede begge deres første scoring i gult, og de to angribere virkede konstant farlige i hjemmeholdets forsvar.

Efter en åben start med udeholdet som det mest direkte spillende, men også med det nødvendige held, da overliggeren i to omgange måtte redde en tilbagelægning, blev det da også Morten Skoubo, der indledte scoringen. Efter et flot hurtigt kontrastød, indledt af Babis Stefanidis, sendte Thomas Kahlenberg bolden perfekt ind i feltet til den fremstormende Skoubo med et flot flot hovedstødsmål som resultat.

Intensitet - som sædvanlig

Som altid på Ålborg stadion, var der kamp til stregen og begge hold viste godt fremadrettet spil. Det virkede dog som om dagens gæster var mere kompromisløse i offensiven, men ind ville bolden ikke. Dermed kunne Laudrup se sit hold gå til en velfortjent pause med en 1-0 føring.

Aab kom bedst fra start i anden halvleg. Kun to minutter efter bolden blev givet op, lå den bag Casper Ankergren i Brøndby målet. En kombination af dårlig opdækning og en optimistisk fremstormende keeper betød, at Thomas Augustinussen kunne heade bolden i mål.

Herefter fulgte en periode, med hjemmeholdet i det spillemæssige førersæde, dog uden at skabe større chancer end dén, David Nielsen ikke fik ram på i det lille felt.

Ungdommen tog over

Godt 25 minutter før tid måtte Laudrup skifte anfører Per Nielsen ud grundet en ankelskade og dermed kom midterforsvaret til at bestå af de to unge; Daniel Agger og Thomas Hansen. De to viste dog at de er fuldgode erstatninger, og trods en offensiv indskiftning af AaB, kom hjemmeholdet ikke til en eneste chance i den sidste del af kampen.

Resten af kampen stod der i store træk Brøndby på, men på trods af et massivt pres og nogle nogle gevaldige chancer, lykkedes det ikke at score det sejrsgivende mål.

De gulblusede virkede godt sammenspillede, viste god gejst, og var spilstyrende i store dele af kampen. Det blev dog kun til et enkelt point, hvilket trods alt er nok til, at holde fast i den absolutte top.