Ud i den virkelige verden, del 2

31.03.2004 00:00

- Alt i alt er mit liv markant anderledes. Før var fodbold altoverskyggende; arbejde og hobby smeltede sammen - det var en livsstil, og den skulle leves 100 procent ud, hvis det skulle være optimalt. Nu ligner mit liv nok mere andre menneskers.

- Jeg følger også stadig meget med i fodbold, primært Brøndby og SAS Ligaen. Jeg ser en del fodbold i fjernsynet, og jeg ser også kampe på stadion med jævne mellemrum. Jeg føler, at jeg er meget godt ajour, dels fordi jeg spiller oldboysfodbold i klubben, og så støder jeg også ind i folk, når jeg er på stadion for at se kamp. Jeg føler mig altid hjemme, når jeg er i klubben. Når jeg bliver skadet på oldboysholdet, har jeg også stadig mulighed for at blive behandlet, så det er helt fint.

Med på sidelinien

I en periode efter sit stop fungerede Ole Bjur også som fodboldkommentator i tv, men lige nu er fodbolden ikke en del af hans arbejdsliv.

- Jeg var medkommentator i en periode på cirka halvandet år, og det var helt fint. Det var en meget god overgang fra at være professionel spiller, så jeg stadig var lidt med på sidelinjen.

- Nu arbejder jeg hos Codan og er ved at gøre mit studium færdigt. Jeg skriver hovedopgave lige nu og regner med at være færdig om et par måneder. Min hovedopgave skriver jeg i samarbejde med Codan, så de to ting hænger godt sammen.

- Da jeg stoppede var det også, fordi jeg havde lyst til at prøve noget andet. Jeg kunne dog godt blive fristet til igen at arbejde inden for fodboldverdenen. Når jeg i mere end 10 år har beskæftiget mig så meget med fodbold, så er det også der, de fleste af mine kompetencer ligger. Nu havde jeg så mit studium, som gerne ville gøre færdigt og prøve det af, men det kan da godt være, at jeg vender tilbage til fodbolden. Til at starte med ville jeg dog gerne lidt ud i den virkelige verden.

Har ikke vist noget

På flere forskellige måder har Ole Bjurs nye liv dog krævet en vis tilvænning, bl.a. overgangen fra at være kendt fodboldspiller med høj status til at skulle starte fra bunden i en helt anden verden.

- Det har selvfølgelig været en stor omstilling. Jeg synes dog, at jeg var godt forberedt, og jeg havde nogle ting, som jeg havde lyst til at kaste mig ud i. Men alligevel var det hårdt at starte helt forfra. Jeg kom fra en verden, hvor jeg var etableret, og er nu skiftet til en toptunet erhvervsvirksomhed, hvor jeg ikke er noget, fordi jeg endnu ikke har vist noget.

- Det har overrasket mig, hvor hårdt det har været at omstille sig og starte helt forfra, selvom jeg godt var klar over, at det ikke ville være en ren walk over. Jeg synes, at jeg er sluppet helskindet gennem det, men jeg har brugt flere ressourcer på det, end jeg havde forventet; det kom en del bag på mig.


Bragt i Fodbold i Brøndby, nr. 1 2004