Tabte med æren i behold

03.03.2004 00:00

Scenen var sat til den helt store sensation da Brøndby IF her til aften spillede på udebane mod FC Barcelona på Camp Nou. Efter det første nederlag på Brøndby Stadion, var FC Barcelona anført af Ronaldinho storfavoritter, men Laudrups drenge lurede før kampen på muligheden for at overraske mod et hjemmehold, der givetvis følte sig sikre på samlet sejr før dommerens første fløjt.

Lad det være sagt med det samme: Brøndby IF formåede ikke at overraske mod FC Barcelona, der var i mindst en klasse over de blå-gule spillere. Mest af alt fordi Laudrups drenge ikke spillede nogen god kamp, dertil var nervøsiteten for stor og fejlafleveringerne for mange, men også fordi FC Barcelona for tiden er et af Europas stærkeste klubhold.

Scenen er sat. Klar til kamp.

Stærkt spillende hjemmehold

Netop det faktum blev understreget fra dommerens første fløjt, hvor hjemmeholdet satte Laudrups unge spillere under et voldsomt pres, og i kampens indledende fase havde de store problemer med at få bolden ud af forsvarszonen. Når spillerne så endelig fik fat i bolden, lavede de alt for mange fejlafleveringer og misforståelserne spillerne i blandt var til aften væsentligflere end vanlig.

Trods flere gennemspillede angreb mod Brøndbys hold, der startede i en 4-4-2 formation, skulle der gå 20 minutter før den første reelle afslutning på Karim Zazas mål blev noteret. Forsvarsspilleren Oleguer blev headet fri af Thiago Motta, mens Zaza kunne nemt gribe Oleguers forsøg lige på mål.

Spillerne hilser på hinanden.

Blot et par minutter senere bliver Saviola, der kampen igennem var en konstant kilde til uro, spillet helt fri i dybden men afslutningen blev flot klaret af Zaza, selvom der efterfølgendeblev dømt frisparktil Brøndbyfor hånd på bolden.

I store dele af første halvleg stod det påpasselige Brøndbyhold godt på banen, og Barcelonas midtbanespillere havde periodevis svært ved at spille bolden rundt, og flere gange forsøgte de med nogle lange sideskift, der flot blev afværget af Brøndbyforsvaret.

Brøndbyspillerne hilser på de medrejsende fans.

Første mål på kontraangreb

I kampens 29. minut bliver Brøndby noteret for den første afslutning mod FC Barcelonas mål. Efter et meget flot og gennemspillet angreb, havner bolden hos Jonas Kamper der lige uden for målfeltet sender en afslutning mod mål, der stryger lige over mål, til stor ærgrelse for de mange medrejsende Brøndbyfans.

Minuttet senere er den gal i den anden ende af banen. Saviola modtager bolden udenfor feltet, vender hurtigt rundt og spiller Luis Garcia fri i dybden. Luis Garcia sender sikkert bolden over i modsatte hjørne, uden chance for en fremadstormende Karim Zaza. En slem bet for Zaza og co. der få minutter efter var tæt på udligning i den anden ende.

Jonas Kamper forsøger sig med et gennembrud i 2. halvleg.

Sennels fik en friløber

En flot stikning i dybden af Thomas Kahlenberg sendte Asbjørn Sennels alene mod målmand Valdes mål, men Sennels manglede lige den sidste hurtighed i netop denne her situation, og flot forsvarsspil afværgede Brøndby IFs største mulighed i første halvleg.

Små fem minutter før pausen må Zaza give hjørnespark, da Luis Garcia header mod det lange hjørne efter en super indspilning fra Ronaldinho, der i glimt viste sit enorme reportoire. På det efterfølgende hjørnespark stiger Cocu højest til vejrs, da Wieghorst slap sin markering, og Barcelonas anfører scorede sikkert til 2-0.

Kort før pausen var det nær blevet til 3-0, da et lynhurtigt kontraangreb endte hos Ronaldinho, der med nogle hurtige og fikse driblinger snød Dan Anton Johansen og bolden endte hos Luis Garcia der sparkede førstes gang, men Karim Zaza reddede i flot stil.

Start-11.

Zaza bag flere flotte redninger

I anden halvleg gik lidt af glansen af FC Barcelonas spil, der også skiftede bl.a. Ronaldinho og Luis Garcia ud, og som kampen skred frem fik Laudrups drenge gang i positionsspillet. En dobbeltudskiftning af Wieghorst og Auri til fordel for Karsten Johansen og Kim Daugaard betød fornyede kræfter, men lige lidt hjalp det.

Barcelona fortsatte det fine spil, og flere gange kom de til baglinien efter lange og gennemspillede angreb. Per Nielsen og Dan Anton Johansen havde problemer med Saviola, der gang på gang fik vendt med bolden, og kun flotte redninger af Karim Zaza forhindrede flere mål til hjemmeholdet.

Per Nielsen scorer første europæiske mål

Små ti minutter før tid ender en kontra hos Mattias Jonson der fra feltets kant sparker mod modsatte målhjørne, men hjemmeholdets målmand parerede flot bolden ud til hjørnespark.

På det efterfølgende hjørnespark kom Brøndby IF på måltavlen, da Per Nielsen stiger højest på Martin Retovs indlæg, og Brøndbyanføreren bliver noteret for sit første mål europæiske mål, men ligelidt hjalp det. Kampen sluttede 2-1 til FC Barcelona, der dermed går videre til UEFA Cuppens 4. runde, mens Brøndby IF fra nu af kan koncentrere sig om den hjemlige turnering.

Alt i alt en udmærket indsats af Laudrups drenge, der i dag spillede mod en modstander der var den tand bedre. Sejren var aldrig for alvor indenfor rækkevidde, men det til trods kunne de blå-gule spillere forlade Camp Nou med oprejst pande, for i perioder præsterede de at spille bolden flot rundt.