Profesionelt arbejde

24.03.2004 00:00

Solidt, professionelt arbejde. Det er indtrykket efter aftenens indledende forsvar af DONG Cup-pokalen på udebane mod nedrykningskandidaterne fra Frem. To mål i første halvleg var nok til at trække modet ud af drengene fra Folehaven der ikke havde meget at byde på som kampen skred frem.

Efter to kampe i SAS Ligaen uden point var det blevet tid til de resterende kampe i DONG Cup?en. Brøndby IF er forsvarende mestre, og ifølge cheftræneren går holdet efter enhver pokal der er mulig uden at nedprioritere visse kampe.

Dette kunne da også ses på aftenens hold i Valby hvor Frem stod klar i Valby Idrætspark. De blå-gule stillede op i noget nær stærkeste holdopstilling, dog stadig uden den skadede Morten Wieghorst som i dagens anledning var erstattet af Kim Daugaard.

Afslutning for Frem, ny start for Brøndby IF

Som forsvarende pokalmestre er Brøndby IF?s først nu trådt ind i turneringen, hvorimod Frem har måttet kæmpe lidt mere for sagen. En sejr over FC Midtjylland i efteråret bragte Ebbe Skovdahls til ottendedelsfinalen, der altså blev sidste stop.

Efter de to nederlag i SAS Ligaen har Per Nielsen og co.fået blod på tanden; alle kampe tæller, og ingen må tabes.

Det kunne ses fra start, hvor det var gæsterneder dominerede. Der skulle kun gå to minutter før den nykårede landsholdsspiller, Thomas Kahlenberg, gik solo på tværs af hjemmeholdets målfelt og iskoldt bragte Brøndby IF foran. Det var startskuddet til en aften hvor specielt Kahlenberg tog ansvaret i Wieghorst fravær, og var her, der og alle vegne.

På trods af svære betingelser på en meget mudret bane lykkedes det de blå-gule at kombinere flot igennem Frems midtbane og forsvar, hvilket resulterede i flere farlige forsøg.

Antons kanon

Halvlegens andet mål var en perle i sig selv, me dem der har fulgt de blå-gule gennem den seneste tid, vidste at det måtte komme. Efter mange nærgående forsøg, bl.a. mod Schalke 04, lykkedes det endeligt Dan Anton Johansen at få fyret kanonen af så det også gav mål. Godt ude fra strøg skuddet ind over Frems målmand Jørgen Nielsen, og via overliggeren i mål.

Så hårdt var skuddet at flere spillere ikke så bolden inde over stregen før den var i spil igen, men en årvågen linievogter kunne helt korrekt markere at bolden var i mål. Resten af første halvleg foregik fuldstændigt på Brøndbys præmisser.

At Brøndbys spillere var tilfredse kunne godt ses i anden halvleg hvor tempoet blev skruet gevaldigt ned. Der var gul kontrol, og Frem evnede ikke at omsætte det sparsomme spil til reelle målchancer.

De blå-gule kørte stille og roligt sejren i hus, og er dermed videre til kvartfinalen i DONG Cup?en.

Ekstra på brondby.com