Optakt: Blandede forårsfornemmelser

11.03.2004 00:00

Der er langt fra nogen entydig statistik for Brøndby, når det gælder, hvordan de blå-gule er kommet fra start i forårssæsonen i superligatiden. De foregående 13 sæsoner er det blevet til seks sejre, to uafgjorte og fem nederlag i forårspremieren. Målscoren er også meget lige. Den lyder på 25-23 i Brøndbys favør. Også på hjemmebane er det jævnt med tre sejre, én uafgjort og tre nederlag samt en score på 14-13.

Én ting skulle dog være ganske vist, når det gælder forårspremierer for Brøndby. Der bliver helt sikkert scoret, og Brøndby skal også nok sætte mindst ét mål ind. Brøndby har nemlig aldrig forladt en forårspremiere med resultatet 0-0, og kun én gang har Brøndby måttet gå fra banen efter den første kamp i foråret uden at score. Det var 14. marts 1997, hvor Brøndby løb ind i et 0-3-nederlag på udebane mod Vejle. Her scorede landsholdsspilleren Thomas Gravesen to af Vejles mål.

Jubel da Brøndby IF spillede efterårets sidste kamp på Brøndby Stadion. Peter Foldgast og holdkammeraterne besejrede FC Nordsjælland 2-1.

Nederlaget i Vejle er Brøndbys største i en forårsdebut i superligatiden, mens den største gevinst blev hentet i Parken året før. Her sørgede Allan Ravn, Allan Nielsen og Per Nielsen for en klokkeklar 3-0-triumf mod FCK foran 39.640 tilskuere. Dette er det højeste tilskuertal til en forårspremiere med Brøndby som den ene deltager. På ?Vilfort Park? hedder rekorden 18.316. Så mange så Brøndby vinde over FCK med 3-2 d. 14. marts 1999.

Brøndby fører klart mod Esbjerg

Brøndby og Esbjerg har stået overfor hinanden én gang tidligere i en forårspremiere. Det var d. 12. marts 2000, hvor oprykkerne fra Esbjerg overraskede med 3-2 på Brøndby Stadion. Men ellers fører Brøndby temmelig klart i statistikkerne mod Esbjerg. 10 indbyrdes superligaopgør er endt med fem sejre til Brøndby og kun to til Esbjerg. Målscoren hedder 22-9 til Brøndby.

Brøndbys største sejr over vestjyderne er 7-0-ydmygelsen i Esbjerg d. 26. august 2001, hvor Peter Madsen i øvrigt scorede et hattrick. Senest Esbjerg var på besøg i Brøndby fik de heller ikke et ben til jorden. Brøndby vandt med 3-0 på to mål af Thomas Kahlenberg og ét af Jonas Kamper. Det var den 5. oktober sidste år.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk

Karsten Johansen viste god form i tirsdagens træningskamp mod Vålerenga, og frontløberen kan være manden der scorer det første SAS Liga mål i forårssæsonen på Brøndby Stadion.

Ekstra på brondby.com