Laudrup: En fornøjelse

02.03.2004 00:00

Under stor pressebevågenhed entrerede Michael Laudrup her til eftermiddag Camp Nou i Barcelona, efter mange års fravær. Afslappet, men fokuseret, stod cheftræneren for den sidste træning inden det store slag i morgen, og han kommer ikke for at læne sig tilbage.

- Jeg er her ikke som turist, men for at arbejde, er han citeret for i dagens spanske sportspresse.

Dette synspunkt uddyber han her til aften:

- Den spanske presse er meget nysgerrig. Hvordan er mesterskabschancerne, hvad synes jeg om spillestilen, hvem er den bedste spiller og så videre. Det er bare Barcelona de snakker om, og ikke så meget Brøndby, griner han.

Det varede et stykke tid før Michael Laudrup fik lov at gøre sine spillere følgeskab på banen.

- For mig er det en fornøjelse at være her igen. Det er et flot stadion; et af de allerflotteste at spille på, og jeg ved at spillerne glæder sig. For mit eget vedkommende er der da minder, men sådan noget er til de stille stunder, det kan der blive tid til efter kampen.

Ikke på kompromis

Om selve kampen fortæller Laudrup:

- Vi vil ikke gå på kompromis med vor måde at spille fodbold. Det handler om at spille fodbold når man har den, og så kan det godt være at vi vil stå mere kompakt når de har bolden. Men vi vil ikke trække os tilbage med 10 mand, slet ikke.

Cheftræneren overvåger opvarmningen.

- Jeg tror at Barcelonas spillere, inde i hovedet, nok allerede er videre. Det er klart; de har vundet den første kamp på udebane, og forventer helt sikkert at gå videre. For deres vedkommende er runden måske overstået, men sådan er det ikke. Vi er her for at spille vores chance, slår cheftræneren fast.

- Det kan godt blive en fordel, at de måske tager lidt afslappet på opgaven, men det er det kun hvis vi selv spiller med. Vi skal tro på det, og igen: Vi skal ud og turde at spille fodbold. Det er den eneste måde for os, og i morgen er det det vi går efter.

Michael Laudrup har aldrig lagt skjul på at han befinder sig bedst i trænerrollen når programmet står på træning.

Med hensyn til opstillingen er Laudrup moderat optimist:

- Nu må vi se. Lige nu ser det i hvert fald bedre ud end i sidste uge på samme tid, men vi afgør først hvordan vi stiller op i morgen. Nu gælder det om at finde banen, griner han da han træder ud til spillerne midt på Camp Nou.

Om de finder banen er svært at sige, men selvtilliden er under alle omstændigheder intakt i Brøndby-tryuppen, det står klart efter dagens træning, hvor Camp Nou genlød af grin og høje råb fra spillere og trænere.