Kapaciteten øges til 29.000 på søndag

12.03.2004 00:00

Alt tyder på fyldte tribuner når Brøndby IF på søndag møder Esbjerg i SAS Ligaens forårspremiere på Brøndby Stadion. Salget af sæsonkort stiger fortsat, hvilket ligeledes gælder antallet af solgte pladser til vores kommercielle samarbejdspartnere. Og endelig har antallet af navnenoterede aktionærer i Brøndby IF A/S aldrig været så stort som nu, hvilket vil kunne ses på søndag hvor aktionærerne er inviteret til fodbold.

Flere undersøgelser som vi har foretaget i denne uge, peger på at langt flere jyske og fynske aktionærer end normalt vil tage turen til Brøndby Stadion for at se medaljekampen mellem Laudrups drenge og Esbjerg.

I kølvandet på de to voldsomt mediedækkede UEFA Cup-kampe mod Schalke 04 og FC Barcelona mærker vi også en stor interesse for søndagens kamp blandt marginaltilskuere der i stor stil har købt billet til kampen.

Stadig sæder til internationale kampe

Dét betyder at den nuværende kapacitet på 26.000 siddepladser vil komme under pres. Vi har derfor besluttet øge Brøndby Stadions kapacitet ved at fjerne sæderne fra Faxe Tribunens nedre afsnit, hvilket giver plads til 29.000 tilskuere.

Det springende punkt i beslutningen om gøre sæderne permanente var - ud over at det er den vej udviklingen går både nationalt og internationalt - udgifterne til den hyppige op-, nedtagning og opbevaring som vi med vores nuværende sportslige målsætninger forventer, skulle finde sted især i efterårssæsonen i forbindelse med deltagelse i Europa Cup?en og muligvis også den fælles-nordiske vinterturnering, Royal League.

Sæderne opsættes således igen hvis Brøndby IF kvalificerer sig til internationale turneringer i efteråret og vil være monteret så længe Brøndby IF er med i turneringerne.

Engagement og skuffelse

Brøndby IF har altid været kendetegnet ved engagerede fans- fra den spæde start over 90?ernes boom i den danske fankultur hvor Brøndby Support var primus motor, til den fantastiske opbakning på ude- og hjemmebane i forbindelse med kampene mod Schalke 04 og FC Barcelona.

Dét engagement har vi været vidne til siden vi offentliggjorde beslutningen om at gøre sæderne på den efterhånden legendariske fantribune, Nedre Faxe, permanente, hvilket samtidig ville bringe Brøndby Stadion op klassen som all seater-stadion.

Vi har oplevet en blanding af skuffelse og engageret kamp for at fastholde en sæde-fri Faxe Tribune, men også personangreb og trusler om at svigte spillerne når de kæmper om mesterskabet. Dét er at gå over stregen.

De mobile sæder er netop indkøbt for at give Faxe Tribunens faste tilskuere mulighed for at blive på tribunen når der spilles international fodbold på Brøndby Stadion. Dén mulighed vil også eksistere fremover. Og så kan vi forhåbentlig alle glæde os til på søndag.