Fremgang trods nederlag

20.03.2004 00:00

Seks dage er blevet brugt til at få banket selvtillid ind i truppen. Seks dage har holdet haft til at rejse sig inden den næste store opgave som i dag blev serveret på Odense Stadion. Lige præcis OB's hjemmebane er et af de mest svære steder at spille; de færreste hold kommer derfra med en sejr, men et af de få hold det er lykkes for, er Brøndby IF.

På trods af regn ogen våd og tung bane, lykkedes det de to hold at levere en god og intens kamp, hvor hurtigt spil mellem kæderne var i højsædet. Fra start viste begge hold at kun en sejr talte, og gæsterne viste at sidste søndags blamage skulle vaskes bort. Hvor man tidligere kendte OB for det hårde spil, har holdet nu udviklet sig til også at være et teknisk stærkt hold med profilerne Miti og Højer på toppen som en evig trussel.

Brøndby IF er stadig præget af skader i angrebskæden, men glædeligt var det at se Mattias Jonson tilbage i kamp, og han viste sig også at være et stærkt kort mod de stærke OB forsvarere.

Gejst og fight

Trods skader og karantæner viste dagens indsats, at der er stor bredde i truppen. På trods af de mange rokeringer, spillede de blå-gule med stor gejst og engagement. Holdet kæmpede for hver enbold, men på trods af det, var det de blå-hvide OB?ere der fik scoret kampens første og eneste mål. Midtbanedynamoen Andrew Tempo fik en chance lidt uden for feltet efter godt 20 minutter, og fik skudt bolden i mål uden for Karim Zaza?s rækkevidde.

Man kunne have frygtet at målet ville virke som en spand kold vand i hovedet på de blå-gule, menspillerne fortsatte ufortrødent det fremadrettede spil. Banens beskaffenhed gjorde det ikke nemtat få etableret det hurtige kombinationsspil, men hvad der ikke lykkedes med pænt og poleret spil, blev hentet igen med fight. Lige meget hjalp det, og de to hold kunne gå til pausen med det enlige mål.

Mere pres

Anden halvleg blev for det meste spil til et mål; OB?s. De gulblusede startede med et højt pres, og angrebene bølgede mod hjemmeholdets mål. For at styrke presset havde trænerteamet benyttet pausen til at skifte Karsten Johansen ind i stedet for er Lorentzen.

Arek Onyszko stod som sædvanligt en formidabel kamp mod Brøndby IF. Flere store chancer blev afværget på det polske plankeværk, og Brøndbys spillere måtte erkende at det andet nederlag i anden forårskamp var en realitet.

Rette vej

Det er svært at bruge en tabt kamp til noget som helst, men den store forskel på spillet i dagens kamp, i forhold til sidste søndag, giver løfter om at de blå-gule nu er på rette vej.

Seks point er mistet, men der er stadig masser af kampe til at indhente det forsømte. Efter dagens kamp kan alle spillere under alle omstændigheder tage hjem med oprejst pande, og gøre sig klar til onsdagens aftenkamp i Valby, hvor Frem står klar i DONG Cup?en.

Der er heller ikke råd til flere nederlag.

Ekstra på brondby.com