Enden på enestående rekord

22.03.2004 00:00

Lørdagens superligakamp blev enden på en ganske enestående rekord, som Brøndby i denne sæson bare har udbygget og udbygget. Det var nemlig første gang siden 12. august 2001, at Brøndby ikke formåede at score på udebane i superligaen. Dengang tabte Brøndby med 0-1 i Lyngby på et mål af svenske Tobias Grahn.

Efter den kamp spillede Brøndby 40 opgør på fremmed græs, hvor det hver gang blev til mindst én scoring. Men lørdag aften sørgede OB med deres 1-0-sejr for, at det blev ved de 40 kampe.

Undervejs i de 40 kampe nåede Brøndby at vinde nogle vigtige sejre på udebane. Første sejr i den flotte udebaneserie var 7-0-afklapsningen af Esbjerg i 2001. Seneste sejr var 3-1 i Herfølge i efteråret.

Nederlaget i aften til OB var også Brøndbys første i denne sæson, hvor de blå-gule ellers har været klart de bedste. De første 10 kampe ude blev forvandlet til otte sejre og to uafgjorte.

Sæsonens bedste udehold

Seneste nederlag på udebane var 3-4 i Silkeborg i 33. runde i sidste sæson. Her var Silkeborg allerede rykket ud, og Brøndby kunne ikke nå mesterskabet, da FCK dels vandt med 1-0 over Brøndby runden før, og dels fik lov at save AGF midt over med 4-0 i Parken i sidste spillerunde.

Brøndby er stadig sæsonens bedste udehold i superligaen. 26 point har Laudrup & Co. hentet på udebane, mens næstbedste hold, FCK, er oppe på 24 point. Herefter er der et stykke ned til AaB, har samlet 18 af deres point væk fra Aalborg Stadion. Det dårligste udebanehold i superligaen er FC Nordsjælland, der kun har hentet fire point, og som det eneste hold, er nordsjællænderne helt uden sejr på udebane.


Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk

På søndag spiller Jonson og co. mod FC Nordsjælland, der er rækkens dårligste udebanehold.

Ekstra på brondby.com