De længste 90 minutter

14.03.2004 00:00

Den 26. august 2001 vandt Brøndby IF 7-0 over Esbjerg på Esbjerg Stadion. Her til aften tog vestjyderne en, omend forsinket, grusom hævn. Berglund, Kristiansen, Bechmann, Møller Christensen og Thorup sørgede for at Esbjerg kunne rejse hjem til Jylland med en 6-1 sejr i bagagen. Karsten Johansen sørgede med sit mål til 1-2 for blå-gul deltagelse i målfesten.

Tændt stemning

3 point adskilte de to hold fra start, og med det udgangspunkt var der tændt op under gryderne til en ægte topkamp. Kamp kan man dog ikke kalde det, de 28.322 tilskuere blev vidne til: Efter godt 10 minutter var gæsterne foran 2-0 på baggrund af banale fejl af de blå-gule, og det var egentligt kendetegnende for aftenens kamp.

Esbjerg fB udnyttede enhver chance, hvad enten den var skabt af holdet selv, eller af Brøndby IF. Paradoksalt nok var det nemlig hjemmeholdet der gav gæsterne de fleste af de målgivende chancer.

Rutinen svigtede

De rutinerede kræfter der har båret holdet gennem efteråret svigtede på en aften, hvor der ikke var meget der lykkedes for de blå-gule. Det skaldog siges, at man i dele af første halvleg fakisk oplevede det, der har givet Brøndby IF en topplacering: Fremadrettet og teknisk fodbold. Det var bare alt forkorte dele af de 90 minutter.

De unge spillere greb deres chance med er Lorentzen og Johan Absalonsen i spidsen. Lige meget hjalp det dog; Esbjerg fB udnyttede koldt og kynisk enhver fejl der blev begået af hjemmeholdet til at score, og det var ikke få. Udeholdet var simpelthen en klasse over de blå-gule i de afgørende faser af kampen.

Det kan kun gå fremad

1-6 endte en kamp der må betegnes som en af de værste premierekampe i Brøndby IF's 40-årige historie. Konklusionen er simpel: Holdet svigtede, og trænerteamet nu står med en stor opgave med få løftet holdet igen inden næste runde.

Brøndby IF åbnede desværre guldkampen her til aften, og Esbjerg fB satte en tyk streg under de kvaliteter, der nu har givet dem førstepladsen i SAS Ligaen.