ARRIVA gør en forskel

11.03.2004 00:00

Da ARRIVA meldte sig som samarbejdspartner under de blå-gule faner, vakte det stor glæde internt i virksomheden. Der er nemlig en stor del de ansatte på hovedkontoret i Albertslund der er inkarnerede fans og følger klubben ganske tæt.

ARRIVA havde længe overvejet at tegne et sponsorat i klubben på Vestegnen der samtidig indtager positionen som hele Danmarks klub, og i forhandlingerne om sponsoratets og karakter, gik det op for både ARRIVA og Brøndby, at ARRIVA måske i stedet kunne spille en større rolle for klubbens integrationsindsats. ARRIVA har nemlig mange års erfaringer med integrationsprojekter og sætter, ligesom Brøndby IF en stor ære i at gøre en indsats.

Med omkring 4000 ansatte, er ARRIVA en af Danmarks største arbejdspladser inden for kollektiv trafik. Størstedelen af de ansatte er buschauffører, men også mekanikere, rengøringsfolk og administrativt personale er med til at hjulene til få at dreje rundt i den store virksomhed.

I ARRIVA er alle forskellige

Integration og forskelligheder har i en del år været højt prioriteret i ARRIVA. I Københavnsområdet har 40 procent af virksomhedens ansatte med anden etnisk baggrund end dansk. Ifølge økonomidirektør Nicolaj Johansen er det ikke et problem. Tværtimod.

-Vi fokuserer meget på at forskellighederne er en fordel. I vores filosofi er der ikke to mennesker der er ens. Heller ikke selvom begge har blå øjne og er født og opvokset i Brøndby for eksempel. Vi lærer vores medarbejdere, at forskellighederne er en fordel både for arbejdspladsen og for samfundet. Det har løsnet op for en masse barrierer og skabt et meget bedre sammenhold på arbejdspladserne, fortæller økonomidirektøren.

Politikken som ARRIVA arbejder efter hedder Equal Employment Opportunity, EEO. Filosofien er at respektere folks forskelligheder og sætte pris på, at ikke alle er ens. En politik og filosofi som også gør sig gældende på de af ARRIVAs arbejdspladser i landdistrikterne, hvor folk hedder Hans, Bente, Kirsten, Ole osv. Her er folk også forskellige og sætter pris på at blive respekteret som dem de er.

På baggrund af de mange erfaringer med integration og forskelligheder kan ARRIVA spille en rolle i Brøndby IF?s ?Fra bænken til banen?-projekt. Som prikken over i'et driver ARRIVA Uddannelsescenteret for Kollektiv Trafik, hvilket skaber helt unikke muligheder.

Mulighed for uddannelse

Uddannelsescenteret for Kollektiv Trafik uddanner og efteruddanner buschauffører til hele busbranchen. Centeret samarbejder løbende med AF og kommunerne om rekruttering og uddannelse. Et samarbejde med ARRIVA og uddannelsescenteret åbner op for at tilbyde uddannelse som et led i fra Banen til Bænken-projektet.

ARRIVA og Brøndby har skrevet under på en aftale om, at begge parter vil arbejde for at skabe et unikt tilbud om uddannelse og arbejde. En aftale der tænker integration på en helt ny måde. Planen er at kombinere danskundervisning, arbejde og uddannelse, så deltagerne får flere kvalifikationer på en gang. Efter endt forløb stiller ARRIVA garanti for job som buschauffør på et af virksomhedens busanlæg.

Om samarbejdet bliver en succes afhænger af politisk velvilje fra det offentlige, der skal støtte integrationsindsatsen økonomisk.

I ARRIVA glæder sig meget over at kunne være med i projektet:

- Vi er glade for at kunne støtte en seriøs og fremtrædende sportsklub og virksomhed som Brøndby. Vi mener at Brøndby gør en forskel på og udenfor banen, og det er vi stolte af at kunne støtte og hjælpe til med, afslutter Nicolaj Johansen.

Bragt i Fodbold i Brøndby, marts 2004