Trist rekord skal undgås

21.05.2004 00:00

To kampe mangler i sæsonen i SAS Ligaen, og kravet til Brøndby er sejre i dem begge, hvis muligheden for at erobre DM-guld for 10. gang skal følges helt til dørs. Desuden vil Brøndby sætte en trist rekord, hvis det ikke skulle blive til sejr søndag eftermiddag i sæsonens næstsidste kamp mod Frem.

Ender det ikke med tre point til de blå-gule, vil det nemlig være første gang nogensinde, at Brøndby går igennem en forårssæson uden at vinde én eneste udekamp. Selv ikke i katastrofesæsonen 1991/1992 undgik man en sejr på udebane. Her blev det 1-0 i Næstved.

Jonas Kamper scorede to kasser da Brøndby i sæsonens blot anden kamp mødte Fren på udebane.

Statistikken taler for gevinst

Statistisk set skulle der dog ikke være noget i vejen for, at Brøndby tager sejren. De to opgør i denne sæson er endt med 2-0-sejr i Valby, og senest 3-1 på Brøndby Stadion, hvor Karsten Johansen, Jonas Kamper og Mattias Jonson sikrede de tre point, efter Frems Mirko Selak havde sendt gæsterne foran med 1-0.

Frem har desuden kun prøvet at slå Brøndby én gang. Det var 8. juni 1992, hvor Valby-klubben vandt med 3-1. Af otte opgør i perioden fra foråret 1991 til efteråret 1992 spillede de to klubber uafgjorte hele seks gange.

Thomas Kahlenberg kom på måltavlen da han sammen med resten af holdkammeraterne var på besøg i Valby i DONG Cuppen.

Frem dårlige på hjemmebane

Selv om der er blevet rettet lidt op på det her sidst på sæsonen, har Frem har ikke just den bedste statistik på hjemmebane. I 15 hjemmekampe er det kun blevet til fem sejre, mens Frem?erne 10 gange har måttet forlade banen som tabere. Og da Brøndby er et af SAS Ligaens allerbedste udehold med 28 point i 15 opgør, kan det måske også bruges som ledetråd for, hvordan søndagens kamp ender.

Traditionen tro er der altid god opbakning fra lægterne på udebane.

Okay forår for Skovdahl & Co.

Frems forår har dog indtil videre langt fra været SAS Ligaens dårligste, så måske er der dér en lille advarsel til Laudrups tropper. Frem ligger på niendepladsen efter forårets 11 kampe, og Ebbe Skovdahls spillere har da også minimeret afstanden op til nedrykningsstregen til kun tre point, hvorimod Herfølge, som Frem blandt andet kæmper med, er forårets dårligste mandskab med kun 10 point, siden forårssæsonen blev indledt i marts.

Thomas Kahlenberg fejrer en scoring i Valby Idrætspark. På søndag kan han score sit sæsonmål nr. 11 mod netop Frem i Valby Idrætspark.

Dommer uden Brøndby-nederlag

Kampens dommer i Valby er Claus Bo Larsen, som har dømt flest kampe af alle dommere i hele sæsonen. Frem-Brøndby IF bliver FIFA-dommerens 19. kamp. Her har han uddelt kun 1,89 kort pr. kamp, hvilket er blandt det laveste af alle dommere. Kun de to dommerdebutanter Peter Rasmussen og Martin Wulff har uddelt færre antal kort pr. kamp i henholdsvis 10 og ni kampe. Brøndby har Claus Bo Larsen dømt fem gange tidligere i denne sæson. Endnu har Brøndby ikke tabt. Det er blevet til tre sejre og to uafgjorte.

I tilfælde af flere end 10.214 tilskuere vil der blive sat sæsonrekord i Valby. Flere end 9.304 betyder, at Brøndby IF runder 175.000 tilskuere til alle sæsonens udekampe.

Produceret i samarbejde med


Ekstra på brondby.com