Stolpe ud og farvel til DONG Cup

05.05.2004 00:00

Det bliver ikke til en gentagelse af sidste års pokaltriumf for Brøndby IF. Det står fast efter endnu en kamp med klar overvægt til de blå-gule i spil, og ikke mindst chancer. Karsten Johansens mål i de døende sekunder var ikke nok, da AaB inden da havde scoret 2 gange på noget der ligner lige så mange chancer.

Total Brøndby-dominans

Fodbold handler om at score flere mål end modstanderen. Gør man det, har man fortjent at vinde, og ud fra dén betragtning var det helt fortjent, at AaB kunne trække det længste strå i aftenens semifinaleopgør på Aalborg Stadion.

Efter en lige start bragte David Nielsen AaB foran efter blot 6 minutter. Brøndby fik hurtigt overtaget, og som halvlegen skred frem blev dominansen mere og mere markant. AaBs sporadiske modangreb så man mindre og mindre til, og Brøndby IF skabte rigtig mange chancer via det velkendte hurtige kombinationsspil.

Jonson, Kamper, Retov, og Wieghorst formåede dog ikke at omsætte mulighederne i scoringer, og flere gange var udeholdet decideret uheldige. Det burde have blevet til mindst én scoring, men ind ville bolden altså ikke.

Effektivitet

Fra anden halvlegs start fortsatte den totale dominans. Spillet flød, og afslutningerne fortsatte med at pive om ørerne på Jimmy Nielsen. Desværre var både overligger og stolper i vejen, og afslutningerne manglede lige det sidste.

Det blev med andre ord til endnu en halvleg med masser af spil og mindst en håndfuld chancer til udeholdet, men effektiviteten manglede altså stadig.

I den anden ende så man slet ikke noget til AaB, før Christian Lundberg iskoldt udnyttede en fejl i Brøndbys midterforsvar, og uden tøven udplacerede Karim Zaza.

Tempoet gik herefter lidt af kampen, og bortset fra et par enkelte kontrastød, virkede AaB ganske naturligt tilfredse med, at lade gæsterne spille fodbold. Laudrup sendte Karsten Johansen på banen og Morten Wieghorst helt frem, og herefter stod den på høje bolde mod AaB?s felt.

Endelig

I det 93. minut formåede Karsten Johansen at gøre dét, så mange andre havde forsøgt i den forudgående halvanden time; han sendte bolden ind bag Jimmy Nielsen efter et frispark i venstre side.

Da var det dog for sent, og facit er, at AaB vandt kampen 2-1 efter at have været spillet i bund og skudt i sænk i 90 minutter.

Så kan man filosofere lidt over, om det var et bevis på, at den kloge narrer den mindre kloge, eller om det var blodigt uretfærdigt.

Ekstra på brondby.com