Sølv

29.05.2004 00:00

Mesterskabsdrømmen levede helt frem til begyndelsen af 2. halvleg, men så var det også slut. Både Brøndby IF og F.C. København vandt deres pligtsejre, og dermed stod det klart at Brøndby IF slutter sæsonen på SAS Ligaens andenplads.

Udgangspunktet inden eftermiddagens kamp var egentligt ganske simpelt: Brøndby IF havde alt og vinde og intet at tabe. Sølvmedaljerne var allerede sikret, og med lidt hjælp fra FC Nordsjælland kunne sølv blive byttet ud med guld.

Det krævede dog at AB, der inden kampen allerede sikre på nedrykning, skulle besejres, og at FC Nordsjælland skulle tage point fra F.C. København. Simple vilkår for de blå-gule, men som altid er der to hold på en bane, og da AB valgte at give hvad de havde for i det mindste at redde æren, fik Brøndby IF kamp til stregen.

Mattias Jonson rykker fra Brian Gellert.

Udeholdet startede bedst

AB lagde friskt ud og spillede med vilje og gejst, ganske som i de seneste kampe hvor nedrykningsfaren var blevet til en realitet. Brøndby IF holdt sig heller ikke tilbage, så de 19.632 fik sig en underholdende kamp til slutte sæsonen 2003/04 af med. De mange tilskuere var dog også styret af meldingerne fra Farum park, så stemningsmæssigt virkede kampen mest af alt som en stor rutchebanetur.

Den første nedtur kom allerede efter godt 20 minutter hvor AB's Yaro-Yaro bragte gæsterne foran. Unge Thomas Hansen der afløste den skadede Per Nielsen gled i sine bestræbelser for at nå en lang aflevering og pludseligvarYaro-Yaro fri løb foran mål, og presset godt af Andreas Jakobsson formåede han at passere Karim Zaza i Brøndbymålet.

'Man vinder ikke sølv, man taber guld', står skrevet i spillernes ansigter.

Brøndby kom igen igen

For Gud ved hvilken gang i dette forår var det derfor igen op ad bakke for de blå-gule, men hjemmeholdet fik hurtigt genoprettet presset på AB. Kun 13 minutter efter scoringen kunne Kim Daugaard krone et suverænt forår med at pille bolden fra AB's anfører Michael Johansen og score fladt bag Stephan Andersen.

Brøndby IF havde NU fuldstændigt styr på kampen efter målet og angrebene bølgede frem mod AB's banehalvdel og kun 7 minutter efter udligningen kunne Thomas Hansen score efter et frispark. Jublen ville ingen ende tage da der blev fløjtet til pause for ikke alene var Brøndby IF foran; meldingen fra Farum var også at stillingen var 2-2, og dermed var de blå-gule på dette tidspunkt mestre. Der manglede dog 45 meget lange minutter...

Et lille smil kunne der dog blive plads til. 2. pladsen giver adgang til UEFA Cup-kvalifikation og dermed undgår Zaza & Co. en tur i Toto Cup'en.

Slut

Anden halvleg er der ikke så meget at skrive om; Brøndby IF havde fuldstændigt styr på kampen, og overlod en del af initiativet til gæsterne fra AB. Halvlegen sluttede uden yderligere scoringer i Brøndby, men det samme var desværre ikke tilfældet i Farum, hvor F.C. København fik scoret to mål mere, og dermed sikrede holdet sig mesterskabet.

Dermed sluttede sæsonen med sølv til Brøndby IF, den 25. medalje på 20 år, og den 10. top 2 placering i lige så mange år. Suveræn klasse, men medaljen måtte nu gerne have været af guld...

Ekstra på brondby.com