Nederlag i rodet affære

13.05.2004 00:00

Rammerne var helt i top da Danmarks to bedste klubber, Brøndby IF og F.C. København mødte hinanden foran en total udsolgt Parken. 41005 tilskuere satte ny tilskuerrekord i SAS Ligaen og de blev vidner til en intens kamp.

Hjemmeholdet F.C. København var uden tre af holdets store profiler, og det lå derfor lige til højrebenet for Brøndbyholdet, der igen talte Morten Wieghorst og Kim Daugaard i startopstillingen. Men heller ikke denne gang lykkedes det de blå-gule at besejre F.C. København der mand for mand virkede stærke og specielt Alvaro Santos viste klasse med fysisk råstyrke.

Første halvleg var god spillemæssigt, men som så mange gange før manglede det forløsende mål, der ville have givet mere plads på banen. Der var for meget boldflytteri, for få finter og driblinger der kan sætte en mand af og for ufarlige skud fra distancen. Holdets store problem er den manglende evne til at score mål, og det blev desværre understreget endnu engang.

God første halvleg

Med massiv opbakning bag Karim Zazas mål, havde Brøndby godt styr på spillet i store dele af første halvleg. Et tændt Brøndbyhold dominerede kampens første 30 minutter hvor det blev til flere gennemspillede angreb. Det var tæt på en 1-0 føring i kampens indledende fase. Et præcist hjørnespark fra Kim Daugaard havnede i panden på Morten Wieghorst der sendte et kraftfuldt hovedstød mod den ene stolpe, hvor Thomas Kahlenberg stod fri. Kahlenberg forsøgte at snitte bolden i mål, men fik i stedet drejet bolden på den forkerte side af stolpen.

Den centrale midtbane formåede at kontrollere spillet mens midterforsvaret Jakobsson og Nielsen stod godt på banen. I den anden ende havde Jonson og Kahlenberg gode langskudsforsøg, uden det dog blev rigtig farligt. Et velspillende FCK-forsvar var påpasselige og de helt store målchancer udeblev.

I slutningen af første halvleg begyndte FCK at vise tænder. Specielt højrekantspilleren Michael Silberbauer løb flere gange fra Asbjørn Sennels og fik lagt nogle farlige indlæg ind i feltet hvor bl.a. Alvaro Santos lurede, men Zaza og forsvaret fik i fællesskab afværget.

Lange bolde hjalp lige lidt

FCK?erne startede bedst i anden halvleg der blev både rodet og uskøn. Brøndby skiftede Morten Wieghorst ud til fordel for Johan Absalonsen og rent taktisk gik man over i en 4-4-2. Det medførte en mere direkte spillestil med lange bolde op mod angriberne, der havde det svært i hovedspillet overfor Bo Svensson. Bolden gik fra den ene ende af banen til den anden, og ingen af holdene fik organiseret et ordentligt opspil. Tilfældigheder havde for stor en rolle i kampen, der også blev afgjort på en tilfældighed.

Asbjørn Sennels satsede hårdt på at nå en bold omkring banens midte, men Michael Silberbauer kom først på bolden og stormede af sted mod Brøndbymålet. Silberbauer spillede indskiftede Peter Møller fri venstre side. Møller helkiksede sin afslutning, men Alvaro Santos samlede bolden op ved bagerste stolpe til FCK-føring.

Brøndbymandskabet virkede tamløst og rådvilde og de lange afleveringer op mod FCK?s felt, var på ingen måde farlige for Kihlstedt i FCK-målet.

FCK vandt 1-0 og har dermed sat sig solidt på 1. pladsen forud for sæsonens sidste tre kampe.

Endnu er intet afgjort, men hvis Brøndbyspillerne som minimum vil spille europæisk næste sæson, er sejre over FC Midtjylland, Frem og AB et must.

For at det kan lykkedes, er holdet altså nødt til at score mål ? det kunne de ikke i dag!