Klasseforskel

02.05.2004 00:00

Det 10. mesterskab er stadig inden for rækkevidde. Det slog Brøndbyspillerne fast da de uden at spille sig ud besejrede AGF 2-0 foran 17.600 tilskuere på Brøndby Stadion.

Vejret kunne ikke være meget bedre, da Brøndby Stadion lagde græs til opgøret modAGF. Hvad vejret signalerede blev de 17.620 tilskuere også vidne til i første halvleg. Fodbold i topklasse stod der på menuen i 45 minutter hvor mange af de hvidblusede mest af alt mindede om en hund i et spil kegler.

Efter en nervøs start fra Brøndbys unge komet, Jonas Kamper, tog han for alvor revanche med de velkendte hurtige ryk op af banen, som gang på gang skabte store problemer for AGF forsvaret. Det blev da også Jonas Kamper, der fik sat scoringen i gang med en flot og præcis aflevering til Mattias Jonson, der endeligt er tilbage efter sin skadesperiode. Den svenske landsholdsspiller kunne uden de store problemer heade bolden i mål, til øredøvende jubel og en fortjent 1-0 føring til hjemmeholdet.

Forløsende scoring

Der gik 27 minutter inden den første scoring kom, men inden da, havde Brøndby IF spillet sig frem til en del store chancer, og ret beset burde hjemmeholdet vel egentligt havde scoret en gang eller to inden da.

Det blev der dog rådet bod på godt 12 minutter senere, hvor Jonas Kamper opsnappede bolden fra de usikre århusianere; efter et flot sammenspil med Thomas Kahlenberg kunne Kamper score med en blød venstreside til stor jubel for de mange tilskuere, og ikke mindst Jonas selv.

AGF viste nærmest ingenting før pausen. Gang på gang mistede gæsterne bolden eller ramte bare ikke medspillerne med deres afleveringer. At dette skete, skal dog lige så meget ses som en konsekvens af det kompromisløse pres hjemmeholdet lagde på de hvidblusede. Hvor om alting er, var det nok AGF der havde mest at tale om da pausefløjtet lød.

Ned i tempo

For tilskuerne kunne pausen ikke gå hurtigt nok; med det spil Brøndby IF havde vist, var det ikke et spørgsmål om hvem sejren ville gå til, nærmere hvor mange flere mål de gule ville score.

Anden halvleg blev bare aldrig den store oplevelse. Hjemmeholdet gik ned i tempo, og uden at spille godt kom AGF lidt mere ind i kampen. De ineffektive århusianere kom dog kun tæt på en scoring en enkelt gang, ellers var så som så med AGF's formåen.

Kampen endte med en fortjent sejr til Per Nielsen og co., der nu kan se frem til en hård uge med pokalopgør i Aalborg onsdag, og endnu en hjemmekamp på søndag hvor OB kommer på besøg.